Πρώτα σκότωσαν το μωρό για να εκβιάσουν τον πατέρα.

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ το διπλό άγριο έγκλημα στην Καλαμάτα, που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου με θύματα έναν τρίχρονο μωρό  και τον 35χρονο πατέρα του αλβανικής καταγωγής. 
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται…


  η σύλληψη τουλάχιστον τεσσάρων Ελλήνων και Αλβανών, ανάμεσα στους οποίους και άτομα που έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα. Όπως προκύπτει από ορισμένες πηγές οι εμπλεκόμενοι στο φονικό διαμένουν στην περιοχή της

Μεσσηνίας αλλά και στην Αθήνα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ύστερα από συγκέντρωση καταθέσεων αλλά και από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων του θύματος της εγκληματικής επίθεσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αντίθετα με ότι εκτιμήθηκε αρχικά, ο διπλός φόνος της Καλαμάτας δεν σχετίζεται με αλβανική βεντέτα αλλά με δοσοληψίες του 35χρονου. 

Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερες ενδείξεις που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έρευνα το τρίχρονο αγόρι δολοφονήθηκε πιθανόν πρώτο.

Ο 35χρονος από την Αλβανία και ο τρίχρονος γιος του βρέθηκαν νεκροί το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2011 μέσα στο ΙΧ τους που είχε ριχθεί από αγνώστους σε αρδευτικό κανάλι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αριος του Δήμου Καλαμάτας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος εντόπισε το αυτοκίνητο μέσα στο αρδευτικό κανάλι. 

Ο 35χρονος Φιλίπ Μεσάι είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από 17 χρόνια και ζούσε στο χωριό Πλατύ στην Καλαμάτα. Σε γειτονική περιοχή ζούσαν και δύο αδέλφια του. Η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά του ζούσαν στην πόλη Κούξι στη βόρειο Αλβανία, κοντά στα σύνορα με το Κόσσοβο και έρχονταν ανά περιόδους στη χώρα μας, ενώ κι ο αλλοδαπός μετέβαινε στην Αλβανία.

Ο Φιλιπ Μεσάι εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές όπως οικοδόμος, ελαιοχρωματιστής αλλά και ως φροντιστής αλόγων που συμμετείχαν σε τοπικούς αγώνες ή για ιππασία ιδιωτών. Πολλές φορές ερχόταν και στην Αθήνα καθότι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων ένας από τους γιους του. 

Στα μέσα Νοεμβρίου είχε έρθει η γυναίκα του κι ο τρίχρονος γιος του Κέρι από την Αλβανία και έμεναν στην Κυπαρισσία όπου εργάζονταν στο μάζεμα της ελιάς. Ωστόσο το μοιραίο απόγευμα ο 35χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που του ζήτησε να τον συναντήσει στην περιοχή της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής «λίγες ώρες πριν το άγριο φονικό τον αναζητούσαν τουλάχιστον τρία άτομα που τον έψαχναν και στο σπίτι του». Μάλιστα λίγο προτού πάει στο μοιραίο ραντεβού είχε επισκεφθεί μια άλλη γυναίκα στο χωριό για να της πάει φαγητό. Εκείνη φέρεται να του είχε ζητήσει να μην πάρει μαζί του το τρίχρονο παιδί του κι εκείνος είχε αρνηθεί.

Η γυναίκα του κατέθεσε στην ΕΛΑΣ ότι ο 35χρονος ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος τις τελευταίες ημέρες χωρίς να εξηγήσει τον λόγο και τι μπορεί να φοβόταν. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάσθηκαν και δύο γυναίκες στην Αθήνα και στην Καλαμάτα με τις οποίες ο Αλβανός είχε προσωπική γνωριμία. Σχετικές ανακοινώσεις για την εξιχνίαση των δολοφονιών αναμένονται σε λίγες ώρες.

Απάντηση