Η Ρωσίδα “Πάρις” τα έβαλε με τον Πούτιν

Μπορεί ο πατέρας της να υπήρξε μέντορας του Πούτιν, η ίδια όμως αποφάσισε να κάνει πολιτική στροφή 180 μοιρών. 


Ο λόγος για την Ξένια Σόμπτσακ ή αλλιώς την «Πάρις Χίλτον της Ρωσίας», η οποία γύρισε αναπάντεχα την πλάτη της στον Ρώσο πρωθυπουργό συμμετέχοντας προ ημερών στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του στους δρόμους της Μόσχας.

Η Σόμπτσακ αποφάσισε να στηρίξει τους χιλιάδες άλλους διαμαρτυρόμενους που αντιτίθενται στην πολιτική διαφθορά και μάχονται για περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος εμφανιζόταν ένθερμη οπαδός του Πούτιν.

Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο είχε εμφανιστεί σε συνέντευξή της με τον Γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι φορώντας μπλούζα με το πρόσωπο του «αγαπητού πρωθυπουργού», ενώ παλιότερα δεν έχανε ευκαιρία να υπενθυμίζει τη στενή συνεργασία ανάμεσα στον Πούτιν και τον πατέρα της, τον πρώην ισχυρότατο δήμαρχο της Αγίας Πετρούπολης.

«Οταν ο πατέρας μου έχασε τις δημοτικές εκλογές το 1996, μόνο ο (τότε) πρόεδρος του στάθηκε. Οταν οι αυλικοί έπαψαν να έρχονται στο σπίτι και το τηλέφωνο δεν χτυπούσε πια, μόνο ο Πούτιν βοήθησε την οικογένειά μου και δεν το ξεχνάω αυτό» έλεγε η Ξένια, η οποία μάλιστα το 2006 ίδρυσε το πολιτικό κίνημα «All Free» με την υποστήριξη του Κρεμλίνου.

Η στροφή αυτή της Σόμπτσακ σίγουρα δυσαρεστεί τον Πούτιν, αφού αναμένεται να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της νεολαίας.

Με πτυχίο στις Δημόσιες Σχέσεις και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες, η 30χρονη Ξένια έχει καταφέρει να ξεκολλήσει από πάνω της την ταμπέλα του «κοριτσιού του μπαμπά» και να αναδειχτεί ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος και στις εκδόσεις, αποτελώντας πρότυπο για χιλιάδες νεαρές Ρωσίδες.

Εκδίδει βιβλία καλών τρόπων συμπεριφοράς, δίνει συμβουλές σικ ντυσίματος, σχεδιάζει τη δική της σειρά ρούχων, ενώ παρουσιάζει και δημοφιλές τηλεοπτικό σόου.

Μοιάζει να έχει αστείρευτη ενέργεια, κάτι που το επιβεβαιώνει άλλωστε και η ίδια λέγοντας: «Ρουφάω ενέργεια από τους άλλους ανθρώπους. Είμαι βαμπίρ!»

Αυτές τις μέρες, μοιάζει να τρέφεται με το αίμα του Πούτιν…

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΦωτογρΦωτογραφία 

Απάντηση