Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας στο Κέντρο Πολιτισμού

Το αριστοτέλειο πνευματικό κέντρο διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με την ομάδα «όψεις» με θέμα:

«Όψεις φωτογράφων» 


Φωτογράφοι της Φωτογραφικής Λέσχης «Όψεις» του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν δουλειά τους μέσα από παράλληλες ατομικές εκθέσεις.
Διαφορετικά θέματα αλλά και διαφορετικά βλέμματα (όψεις) από κάθε

φωτογράφο συνθέτουν την έκθεση. 

Οι φωτογράφοι μέσα από μικρά προσωπικά πορτφόλιο συνδιαλέγονται στο χώρο της έκθεσης και προσκαλούν στο διάλογο αυτό και το θεατή.

Ο θεατής σε μια έκθεση φωτογραφίας καλείται ζήσει από την πλευρά του τη φωτογραφική διαδικασία.

Να δει, να δεχτεί ή να απορρίψει μέσα από τη δική του προσωπική προσέγγιση όπως αντίστοιχα έκανε ο φωτογράφος κατά τη λήψη και την επιλογή των φωτογραφιών, και το ευκταίο να νιώσει συγκίνηση κάτι σημαντικό πρώτα για τον ίδιο αλλά και για το φωτογράφο επίσης.

Εγκαίνια της έκθεσης 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 18:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη.

Διάρκεια έκθεσης: έως 19 Φεβρουαρίου

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους (Μάκη Αβραμίδη, Δήμο Βουδουραγκάκη, Χρήστο Γκίγκη, Άνθιμο Καλπατζίδη, Τριαντάφυλλο Κουρούκλα, Γιώτα Κυριακίδου, Δημήτρη Ξυρίχη, Φωτεινή Σιδηροπούλου, Γιάννη Στεφανίδη) της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στο Δήμο Σταυρούπολης (σήμερα Παύλου Μελά) με την υποστήριξή του. 

Σήμερα η λέσχη έχει 25 μέλη και αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.ά).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά 
Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες : Τριαντάφυλλος Κουρούκλας, τηλ.: 2313302834 (καθημερινές 08:00 – 14:30), 2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00) Fax : 2313302837

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: