απίστευτη “γκάφα” του υπ. Εργασίας

Έπρεπε να σηκωθούν και οι… πέτρες ακόμη, για να καταλάβει το υπουργείο Εργασίας την απίστευτη “γκάφα” που έκανε με τη ρύθμιση, η οποία έκρινε τους παιδόφιλους και γενικότερα τα άτομα με σεξουαλικές διαταραχές ως ανάπηρους.
Σύμφωνα με κύκλους του υπ. Εργασίας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα συσταθεί νέα Ειδική

Επιστημονική Επιτροπή, που θα έχει αντικείμενο την αναπροσαρμογή του κανονισμού, με τον οποίο καθορίζονται τα ποσοστά αναπηρίας, που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση.

Η απόφαση πάρθηκε, μετά τη διαπίστωση ότι στον επικαιροποιημένο πίνακα που είχε δημοσιευτεί στο υπ Αρ. 2611, ΦΕΚ στις 8 Νοεμβρίου 2011, είχαν περιληφθεί μεταξύ των ψυχικώς πασχόντων, κατηγορίες ατόμων όπως παιδόφιλοι, επιδειξιομανείς, εθισμένοι στον τζόγο, κλεπτομανείς και πυρομανείς. Το γεγονός, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο θύελλα αντιδράσεων.
Ειδικότερα, στον κανονισμό, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2011 στο ΦΕΚ, συμπεριλαμβάνεται πίνακας (σσ. ο οποίος λαμβάνεται υποχρεωτικά υπόψη από όλες τις Υγειονομικές Επιτροπές και αφορά όλους τους ασφαλιστικούς φορείς και το Δημόσιο) με κατηγορίες ατόμων υπό τον γενικό τίτλο «σεξουαλικές διαστροφές», οι οποίες «πριμοδοτούνται» με ποσοστά αναπηρίας από 20% έως 35%.
Τα ποσοστά αυτά ακόμη και αν δεν θεμελιώνουν ποσοστό επιδόματος αναπηρίας, μπορούν πάντως να εξασφαλίσουν ορισμένα προνόμια, όπως μειωμένα τιμολόγια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ή σε εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Απάντηση