«Μόνο με αυστηρές δεσμεύσεις θα πάρετε την δόση»

Ούτε 15 μέρες δεν έμειναν μέχρι την επιστροφή της τρόικας για το πρώτο ραντεβού του 2012 με την κυβέρνηση και οι ρυθμοί στο οικονομικό επιτελείο είναι εντατικοί. Για την ακρίβεια… τρέχουν και δεν φτάνουν, αφού οι τροϊκανοί έρχονται με άγριες διαθέσεις.


Συγκεκριμένα, αναμένεται να απαιτήσουν τον καθορισμό των μέτρων, που θα εξασφαλίσει την κάλυψη της «μαύρης τρύπας» των 3 δις ευρώ στον
προϋπολογισμό. 


Οι ελεγκτές θέλουν να καθοριστούν «εδώ και τώρα» τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστούν, για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 3 δισ. ευρώ που έχει δημιουργηθεί στον προϋπολογισμό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα θα εστιάσει στην προώθηση και επιτάχυνση των συμφωνηθέντων για τα κλειστά επαγγέλματα και τα εργασιακά.Το μήνυμα των τροϊκανών είναι ένα: «Αν δεν είναι ικανοποιητικές οι δεσμεύσεις, δεν παίρνετε την επόμενη δόση».

Ξεκινούν και οι συζητήσεις για την τριετία 2013 – 2015

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει ο «καυτός» διάλογος για τα επιπλέον μέτρα τουλάχιστον 7 δις ευρώ που θα επιβληθούν την τριετία 2013 – 2015.Σύμφωνα με μια πρώτη «ματιά» μεταρρυθμίσεις αναμένονται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο γιατρών, στρατιωτικών, πανεπιστημιακών και δικαστικών και τη μείωση επικουρικών συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων και δαπανών υγείας.

Eπιπλέον, οι ελεγκτές θέλουν να βάλουν «χέρι» και στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. 

Απάντηση