Ξεδιάντροπη η απόφαση κατάργησης της γγ Μακεδονίας – Θράκης

Picture 0 for Γκιουλέκας: Ξεδιάντροπη η απόφαση κατάργησης της γγ Μακεδονίας - Θράκης

«Απ’ ό,τι φαίνεται η αναδιάρθρωση του υπουργείου δεν χωράει την “περιττή” γγ Μακεδονίας-Θράκης», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ

Ξεδιάντροπη χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης νακαταργήσει την γγ Μακεδονίας – Θράκης ο βουλευτής της ΝΔ, ΚωνσταντίνοςΓκιουλέκας, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.
 
«Μετά το ξήλωμα των υπουργείων Μακεδονίας – Θράκης, Τουρισμού και Ναυτιλίας, χθες, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Αποφάσισε να εξαφανίσει πλήρως τα ονόματα της Μακεδονίας και της Θράκης από κάθε θεσμό και κρατική υπηρεσία και να ξεγυμνώσει πλήρως τη Βόρεια Ελλάδα από οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ρόλο στην κεντρική διοίκηση», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Γκιουλέκας.
 
«Απ’ ότι φαίνεται η αναδιάρθρωση του υπουργείου δεν χωράει την “περιττή” γγ Μακεδονίας-Θράκης, η οποία θυσιάστηκε στο όνομα της μείωσης των γραμματειών και των διευθύνσεων της νέας δομής του υπουργείου Ανάπτυξης. Κατά τα άλλα το σπάταλο κράτος καλά κρατεί», προσθέτει.
 
Παράλληλα, ο κ. Γκιουλέκας αναφέρει ότι πάγια επιδίωξη και διεκδίκηση του είναι η επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης τόσο για λόγους αναπτυξιακούς όσο και για λόγους εθνικούς, αναφερόμενος κυρίως στην κυβέρνηση των Σκοπίων που «συνεχίζει ανεμπόδιστη να προπαγανδίζει την ψευδομακεδονική ταυτότητά τους και να καπηλεύεται την ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας».

Απάντηση