Πούτιν ”δείχνουν” τα πρώτα exit poll των εκλογών στη Ρωσία

Οι κάλπες έκλεισαν και τα πρώτα αποτελέσματα και exit polls δείχνουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιστρέφει στην προεδρία της Ρωσίας για μια τρίτη θητεία, παρά το πρωτοφανές κύμα αμφισβήτησης των τελευταίων μηνών.
Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο και στέλνει το πνευματικό του παιδί, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στην

πρωθυπουργία.


Ο Πούτιν συγκεντρώνει το 58,3 με 59,3%, ακολουθούμενος από τον ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζουγκάνοφ με 17,7 έως 18,2%. 

Την πεντάδα των υποψηφίων συμπληρώνουν ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μιχαήλ Πρόχοροφ, που συμμετείχε ως αυτοπροταθείς ανεξάρτητος υποψήφιος κι έκανε την έκπληξη των εκλογών καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 9,2 έως 9,6%. 

Ακολουθούν ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, πρόεδρος του Φιλελεύθερου – Δημοκρατικού Κόμματος με 7,4% και ο πρόεδρος της “κεντροαριστερής” “Δίκαιης Ρωσίας” Σεργκέι Μορόνοφ με 4,3%. 

Φυσικά, όπως γράφει και το “newsit” δεν έλειψαν οι κατηγορίες για νοθεία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση κατήγγειλαν περιπτώσεις νοθείας σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση