Η γαλλική κουζίνα τιμά τα προϊόντα της προ του Άθω περιοχής

undefinedΤο προωθητικό ταξίδι του Mount Athos Area Kouzina 2014 οδήγησε τα βήματα των εξαιρετικών γάλλων chefs, Jean – Louis Capsalas, Jean – Marie Hoffmann και Dominique Perrot από τη Γαλλική Πρεσβεία στο νησί της Αμμουλιανής, όπου

το απόγευμα της 31ης Ιουλίου παρουσίασαν στο «fish restaurant Μεγάλης Άμμος» πέντε εκπληκτικά γευστικές δημιουργίες, βασισμένες στα μύδια Ολυμπιάδας και στα βιολογικά προϊόντα, που παράγονται στην αθωνική πολιτεία.

Aκολουθήστε μας στο Google News!

Προηγήθηκε επίσκεψη των chefs σε μυδοκαλλιέργεια του Στρυμωνικού Κόλπου, στην περιοχή της Ολυμπιάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας παρακολούθησαν τον τρόπο συλλογής του προϊόντος και ενημερώθηκαν για την εν γένει καλλιέργειά του στα πεντακάθαρα νερά της περιοχής.
Παράλληλα πραγματοποίησαν συνάντηση με μέλη του Αλιευτικού Συλλόγου Αμμουλιανής, προκειμένου να ενημερωθούν για την τοπική παραγωγή αλιευμάτων και να εξετάσουν τρόπους προώθησής τους στην αγορά της ελληνικής πρωτεύουσας.
Οι γευστικές περιηγήσεις των chefs στην Αμμουλιανή δεν περιορίσθηκαν μόνο στη μαγειρική, αλλά επεκτάθηκαν και στη ζαχαροπλαστική, αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία προετοιμασίας των ονομαστών αμυγδαλωτών λουλουδιών, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η νοερή οινική περιήγηση στους αγιορείτικους αμπελώνες, μέσα από μια ξεχωριστή παρουσίαση αγιορείτικων οίνων, που πραγματοποιήθηκε στο store Προικόννησος.
Το Mount Athos Area Kouzina 2014, που για μία ακόμη χρονιά φέρει την υπογραφή της chef Ντίνας Νικολάου, αναμένεται να τιμήσει τη γαλλική γαστρονομία, γι αυτό και η τελευταία εβδομαδιαία θεματική του ενότητα με τίτλο Mediterranean Gourmet θα είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση