Προς μείωση 8% οι συντάξεις του ΟΓΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για οι συντάξεις του ΟΓΑΠρόταση η μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ να

«τρέξει» με 8% αντί για 4% προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στις εισφορές των αγροτών φαίνεται ότι επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου η πρόταση που έχει κατατεθεί στην επιτροπή σοφών του υπουργείου Εργασίας αναφέρει ότι η μείωση της βασικής σύνταξης από το 2016 να «τρέξει» με 8% αντί για το 4% που ισχύει σήμερα.
Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μην επιβληθεί και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
Παράλληλα φαίνεται να «κλειδώνει» η λογική των ενιαίων όρων για παλαιούς – μέχρι το 1992 – και νέους – μετά το 1993 – ασφαλισμένους.
Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση