Κανένα σπίτι με αξία έως 300.000 ευρώ δεν θα βγει σε πλειστηριασμό

Οι τράπεζες συμφώνησαν να μην βγει στο σφυρί κανένα σπίτι ακόμη και αν δεν προστατεύεται από το νόμο Κατσέλη

Το «πράσινο φως» έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, οι τράπεζες ώστε να μην ενταχθούν σπίτια με αξία έως 300.000 ευρώ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς οι οποίοι αρχίζουν στις 29 Νοεμβρίου 2017. Μάλιστα, τα σπίτια προστατεύονται ανεξάρτητα αν καλύπτονται ή όχι από τον νόμο Κατσέλη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι τράπεζες  ήρθαν σε συμφωνία με τον  υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή ώστε να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη που προστατεύει την πρώτη κατοικία και μετά από τις 31/12/2017 οπότε λήγει η ισχύς του.
Γνώση για την απόφαση – συμφωνία των τραπεζικών ιδρυμάτων έχει λάβει και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου.
Να σημειωθεί ότι η προστασία με πλαφόν την αξία των 300.000 ευρώ αφορά όχι μόνο πρώτη κατοικία αλλά και άλλες κατοικίες ακόμη και εξοχικά.
Οι τράπεζες «ποντάρουν» πολύ στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να ανταποκριθούν στη μείωση των κόκκινων δανείων που απαιτεί η ΕΚΤ. Επιπλέον, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έχουν τεθεί ως άμεση προϋπόθεση από την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: