Αστυνομικοί κατά Τόσκα για αναρχικούς: Ο υπουργός στέλνει μήνυμα ανοχής

ΠΟΑΣΥ: «Είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη»..


Στον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έστρεψε τα βέλη του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας για τις καταδρομικές επιθέσεις των αλληλέγγυων και τη στάση της Αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση: 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ» με αφορμή την επίσκεψη του κ. Τόσκα στη ΓΑΔΑ και την κριτική που άσκησε στους αξιωματικούς της αστυνομίας για μειωμένα αντανακλαστικά στις επιθέσεις με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής και στις καταστροφές καταστημάτων στην Ερμού και αλλού, ο κ. Γερακαράκος είπε ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς και ο υπουργός το έκανε πράξη. 

Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής. Ξέρει το ρόλο του. Όμως, πρέπει να αναλογίζεται τι έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα».O πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος Ο Γρηγόρης Γερακαράκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο της πολιτείας μετά τη σύλληψη, κάποιες φορές, των λεγόμενων «μπαχαλάκηδων».

«Δεν πάει το κράτος ως πολιτικός ενάγων στη δίκη -δηλαδή κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία που έχει καταστρέψει ο κατηγορούμενος- με αποτέλεσμα να μην καταδικάζονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν δείξει ανοχή.

Με αυτό τον τρόπο, είτε με δόλο είτε όχι, υπερασπίζονται αυτούς τους κυρίους» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Νωρίτερα, ο Ν. Τόσκας κατά την επίσκεψή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους στην αστυνόμευση του κέντρου και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την αποτελεσματικότητά σας ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση των τελευταίων περιστατικών. Λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη ωστόσο και η αδιαφορία ελέγχονται» φέρεται να δήλωσε ο κ. Τόσκας απευθυνόμενος στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ.

Πρόταση Τεντόμα για αποζημίωση των καταστηματαρχών

Τους καταστηματάρχες της Ερμού που επλήγησαν από τους βανδαλισμούς επισκέφθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θανάσης Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Χρήστος Τεντόμας και ο Σύμβουλος της 1ης κοινότητας Σάκης Αθανασάκης με μέλη του εμπορικού συλλόγου Αθηνών.

Συζήτησαν μαζί τους και πέρα από την στηρίζει τους, τους παρουσίασαν πρόταση που θα καταθέσουν σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για οικονομική τους ενίσχυση σύμφωνα με το αρ. 20 του Ν. 3775/09 και με μείωση των δημοτικών τελών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: