ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ Ο Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΖΑΓΚΑΣ

Η antigold εκδήλωση του «SOS Κεντρική Μακεδονία – Λευκός Πύργος», όπως ήταν φυσικό δεν προβλήθηκε

πουθενά και από κανέναν, αλλά κατά έναν παράξενο τρόπο μπήκε πρωτοσέλιδο στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» της Κυριακής. Βέβαια, εδώ δεν προβάλλεται η «κίνηση» πολιτών, αλλά ό ίδιος ο κος Παπαζάχος Κώστας, γνωστός σεισμολόγος, γνωστός antigold και εκ των ομιλητών της εκδήλωσης… Αυτό φαίνεται πιο λογικό, αφού ένα καθηγητής του ΑΠΘ έχει περισσότερα ερείσματα στον τοπικό τύπο από μια ομάδα γραφικών οικολογούντων…

Να σημειώσουμε την χρονική συγκυρία της διοργάνωσης, στις 25/4/2018, δεκαπέντε περίπου μέρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της διαιτησίας. Να είστε σίγουροι πως από εδώ και πέρα παρόμοιες εκδηλώσεις θα πυκνώσουν…
Ποιο ήταν λοιπόν το νέο από την εκδήλωση; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ… Τα ίδια και τα ίδια έωλα και παρατραβηγμένα επιχειρήματα κατά της μεταλλευτικής με κυρίαρχο στοιχείο την τρομολαγνεία… Σύμφωνα με τα λεγόμενα του θιάσου που παρουσιάστηκε στην παράσταση, απίστευτες καταστροφές θα μας εύρουν αν προχωρήσει η επένδυση…
Επί της ουσίας, αν καταλαβαίνω καλά ο κος Παπαζάχος κατηγορεί την εταιρεία πως δεν εφαρμόζει η ίδια τα συμπεράσματα της ΜΠΕ που υπέβαλλε! Διαβάστε το κάτωθι απόσπασμα και πείτε μου αν εσείς καταλαβαίνετε κάτι το διαφορετικό: «Ο τρόπος ελέγχου και οι σεισμικές δράσεις που έχουν υπολογισθεί με βάση τις αναλύσεις της ίδιας της εταιρίας (των μελετητών της δηλαδή), σε καμία περίπτωση δεν έχουν ληφθεί σωστά υπόψη και με τον τρόπο τον οποίο πρέπει, στον αντισεισμικό σχεδιασμό των φραγμάτων. Με λίγα λόγια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα φράγματα είναι εξ ορισμού επικίνδυνα, αλλά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι διασφαλίσεις ότι δεν είναι».!!!
Δηλαδή ο τρόπος ελέγχου και οι σεισμικές δράσις που προβλέπει η ΜΠΕ, μια χαρά είναι… Απλά ο κος Παπαζάχος δεν πείθεται πως θα εφαρμοστούν όπως πρέπει… Ωραία… Αν δεν κάνω λάθος η εταιρεία είναι ανοικτή σε κάθε έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες… Προς τι όλη αυτή η οδύνη;;;
Ο antigold καθηγητής Δασολογίας Ζάγκας, επέμεινε πως «τα δάση της περιοχής είναι μοναδικά, πολλά εξ αυτών ανήκουν στην κατηγορία των αρχέγονων δασών, τα δρυοδάση ανήκουν στην κατηγορία των δασών πρότυπης διαχείρισης, για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη γενικότερα»…
Αυτό με τα «αρχέγονα δάση» το έχουμε συζητήσει πολλάκις, αλλά ο κος Ζάγκας έχει πάντα την εντύπωση πως μιλάει σε ιθαγενείς… Γνωρίζουμε κε Ζάγκα τι είναι το «αρχέγονο δάσος» και σίγουρα δεν έχει σχέση ούτε με τα δάση της περιοχής ούτε με τα τμήματα που αποδασώθηκαν. Τώρα δηλώσεις τύπου «Τα δάση στη Χαλκιδική είναι τεράστιου επιστημονικού και οικολογικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για την Ευρώπη και για τον πλανήτη γενικότερα, και θα πρέπει να τα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού», και ότι «έχουμε μεγάλης κλίμακας αποψιλώσεις που δεν καταστρέφουν μόνο τα δάση, αλλά καταστρέφουν τις τοπικές κοινωνίες κυριολεκτικά» (!!!), μόνο κύρος δεν προσθέτουν στην επιστημονική σας ιδιότητα. Πέφτετε στην παγίδα Μπένου, Μυλόπουλου, κ.λπ. γεγονός που αποδείχθηκε επιζήμιο για την επιστημονική εικόνα των ανδρών.
Τα διαχειριζόμενα πρεμνοφυή δάση της ΒΑ Χαλκιδικής είναι αυτό ακριβώς και τίποτε περισσότερο. Και ασφαλώς είναι σημαντικά, όπως κάθε ελληνικό δάσος, και ασφαλώς τα προστατεύουμε και ασφαλώς έχουν γίνει οι ελάχιστες δυνατές επεμβάσεις… Μέχρι εκεί… Όλα τα περαιτέρω ανήκουν στην σφαίρα του γραφικού
Παραμένει η απορία πως καθηγητές του ΑΠΘ (από τους ομιλητές τρεις ήταν καθηγητές ΑΠΘ) δέχονται να διασύρονται σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου…
Ακολουθεί η «καλαίσθητη» αφίσα της εκδήλωσης…

Aκολουθήστε μας στο Google News!

πηγη

To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


One thought on “ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ Ο Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ – ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΖΑΓΚΑΣ

  1. Έψαξα παντού μήπως βρω κάτι από αυτά που ισχυρίζεται ο καθηγητής της δασολογίας για το δάσος της πρεμνοφυούς δρυός στις Σκουριές. Παραθέτω αυτούσια στην Αγγλική από την έγκυρη εγκυκλοπαίδεια τον ορισμό και τη παγκόσμια «λίστα» τέτοιων δασών που επικαλείται, όχι για άλλους λόγους, αλλά για το αντιδεοντολογικό της υπόθεσης να διδάσκονται οι φοιτητές του τέτοιες ανακρίβειες.
    From Wikipedia, the free encyclopedia
    An old-growth forest — also termed primary forest, virgin forest, primeval forest, late seral forest, or (in Great Britain) ancient woodland — is a forest that has attained great age without significant disturbance and thereby exhibits unique ecological features and might be classified as a climax community. Old-growth features include diverse tree-related structures that provide diverse wildlife habitat that increases the biodiversity of the forested ecosystem. The concept of diverse tree structure includes multi-layered canopies and canopy gaps, greatly varying tree heights and diameters, and diverse tree species and classes and sizes of woody debris.
    This is a list of existing old-growth ("virgin") forests, or remnants of forest, of at least 10 acres (4.0 hectares). Ecoregion information from "Terrestrial Ecoregions of the World".
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_old-growth_forests#Africa

Απάντηση