Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για ΔΑΠ και… αποχή – Μόλις στο 2% η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ

Ομαλά διεξήχθησαν  οι φοιτητικές εκλογές στη χώρα, με εξαίρεση την αποχή του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από τη διαδικασία. 

Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ωστόσο, σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι στιγμής, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα (σχετικά χαμηλά) περυσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των παρατάξεων, συνολικά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι και πάλι πρώτη δύναμη, με την ΠΑΣΠ και την ΠΚΣ να κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Η ΕΑΑΚ φαίνεται να κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, ενώ το BLOCO, η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να περιορίζεται σε πολύ χαμηλό ποσοστό, της τάξεως του 2%.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει ενιαίο φοιτητικό όργανο καταμέτρησης και οι παρατάξεις ανακοινώνουν ξεχωριστά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σε ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναφέρεται: «Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τις κατά τόπους οργανώσεις, η συμμετοχή παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, απόδειξη ότι οι φοιτητές αγνόησαν το κλίμα τρομοκρατίας που μεθόδευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς εκείνοι που επενδύουν στην αποχή.

Στα Πανεπιστήμια, με ενσωματωμένο το 18% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει ποσοστό που αγγίζει το 48%, καταγράφοντας άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων. Μάλιστα, αν διατηρηθεί αυτό το ποσοστό, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας. Ελαφρώς πτωτικά κινούνται ΠΑΣΠ και ΠΚΣ, διατηρεί τις δυνάμεις της η ΕΑΑΚ, ενώ το BLOCO, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται σε ποσοστό κάτω του 2%.

Στα ΤΕΙ, πάλι με ενσωματωμένο το 20% των φοιτητικών συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η αδιαμφισβήτητη κυρίαρχος, καταγράφοντας ποσοστό περίπου 60%, το οποίο είναι ανοδικό συγκριτικά με την περσινή χρονιά, με την ΠΚΣ να εμφανίζεται ως η επικρατέστερη για να καταλάβει τη δεύτερη θέση».


To ergoxalkidikis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.


Απάντηση