Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ραδιοφωνικής συνέντευξης του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής ,κ. Στέλιου Βαλιάνου, στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8 fm .
Ο κ. Βαλιάνος στάθηκε στα εξής σημεία:
– Όταν ακούει κανείς τη διαλεκτική της Κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο, το πρώτο που αναλογίζεται είναι ότι αυτό θα μπορούσε πραγματικά (και όχι πλασματικά όπως σήμερα) να είχε συμβεί αν δεν είχε διακοπεί , με δόλιο πολιτικό τρόπο, η πορεία προς την πλήρη δημοσιονομική αποκατάσταση ,που ολοκλήρωνε η προηγούμενη κυβέρνηση .
-Προφανώς και η περικοπή των συντάξεων από 01/01/2019 έως και 18% , όπως και η μείωση του αφορολόγητου γύρω στις 5.500 ευρώ από 01/01/2020, που σημαίνει φορολόγηση και όσων αμείβονται με 450 ευρώ μηνιαίως, αποτελούν αμιγώς μνημονιακά μέτρα. Άρα ποια είναι η καθαρή έξοδος;
-Τα πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα χρόνια σηματοδοτούν πολιτική λιτότητας και συνέχιση της φοροεπιδρομής της Κυβέρνησης . Άρα για ποια καθαρή έξοδο ομιλεί ο Πρωθυπουργός;
-Στην Ελλάδα εμφανίζεται το τραγικό οικονομικό φαινόμενο να έχουμε τεράστια πλεονάσματα με μηδενική ή ελάχιστη ανάπτυξη. Χωρίς να μεγαλώνει ο παραγόμενος πλούτος της Χώρας στα ταμεία εμφανίζονται να περισσεύουν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν τον κόπο και τον ιδρώτα των Ελλήνων . Πως γίνεται αυτό; Δυστυχώς αυτό επιτυγχάνεται από την υπερβολική φορολογία, από τις δραματικά υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, από τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το Κράτος απέναντι σε όσους ληξιπρόθεσμα χρωστάει , από τις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις που δεν απονέμονται στους δικαιούχους…..
-Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί ένα οικονομικό πλεόνασμα , που όμως είναι πλασματικό αφού δεν βασίζεται σε πραγματικό πλούτο αλλά στην αποστράγγιση των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών και στη μη ανταπόκριση των υποχρεώσεων του Κράτους. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί αντιαναπτυξιακά αυτά τα χρήματα , που είναι το αίμα της αγοράς, σε δεδομένη χρονική στιγμή για να αυξήσει την επιρροή της στο εκλογικό σώμα και , κατά πάσα πιθανότητα για να αποφύγει μια βαριά εκλογική ήττα.
-Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πιο φιλελεύθερο τρόπο διακυβέρνησης , με φιλική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων και των ιδιωτικών κεφαλαίων , ως των μοναδικών επενδυτικών πηγών και ως το μοναδική διέξοδο για στέρεη ανάπτυξη.
-Η μη προώθηση των μεγάλων επενδύσεων στη Χώρα , αναδεικνύει τις πολιτικές καταβολές των κυβερνώντων και το ιδεοληπτικό χάσμα που χωρίζει τη Κυβέρνηση με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το βασανιστήριο που υπόκειται ο ξένος επενδυτής στη Χώρα μας για να ολοκληρώσει μια επένδυση.
-Στο δημόσιο απαιτείται εκσυγχρονισμός με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αξιολόγηση έτσι ώστε να προσφέρονται οι καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και να ανταμείβονται οι άξιοι και παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι .