Ανοίγουν τα σχολεία: Τι ώρα θα γίνει ο αγιασμός;



Το πρώτο κουδούνι «χτυπά» αύριο, Τρίτη 11/9/2018, και η νέα σχολική χρονιά υποδέχεται όχι μόνο νέους μαθητές αλλά και…
νέα βιβλία!

Κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός αν πέφτει σε Σαββατοκύριακο οπότε ανοίγουν την πιο κοντινή εργάσιμη ημέρα. 



Για το διδακτικό έτος 2018-2019, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτέμβρη ημέρα Τρίτη. Αγιασμός αποκαλείται η ιδιαίτερη, έκτακτη ακολουθία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό.
Για την καλή τύχη του σπιτιού – επιχείρησης και την απομάκρυση κακών δαιμονίων, καλείται ιερωμένος για να τελέσει αγιασμό, ιδιαίτερα κατά τα εγκαίνια επιχείρησης και την αρχή νέας οικογένειας. Αντίστοιχα, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς τελείται αγιασμός στα σχολεία στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα των αγιασμών που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 11-9-2018 στις Σχολικές Μονάδες της Αρναίας
έχει ως εξείς:
Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγεία (κοινός) ώρα 9:00


Λύκεια, Γενικό και Επαγγελματικό ΕΠΑΛ (κοινός)
ώρα 9:30

 Γυμνάσιο ώρα 10:00
Στο Παλαιοχώρι το Πρόγραμμα Αγιασμού :
9:00 Δημοτικό – Νήπια
9:30 Παιδικός σταθμός 
10:00 Γυμνάσιο

Φέτος, όπως όλα δείχνουν τα κενά των εκπαιδευτικών δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με όσα δήλωσε και ο αρμόδιος Υπουργός, «θα το έχει λύσει από νωρίς». Ο Κώστας Γαβρόγλου έχει εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι «τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς», τονίζοντας ότι «η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο». Μάλιστα, σε ορισμένες τάξεις, οι μαθητές θα έχουν νέα βιβλία σε συγκεκριμένα μαθήματα. Ειδικότερα, νέο βιβλίο θα έχουν τα Μαθηματικά της Ε’ Δημοτικού, τα Γερμανικά της Α’ Λυκείου, τα Γαλλικά της Β’ Λυκείου, καθώς επίσης και το μάθημα «Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία» της Β’ Λυκείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: