Τι να προσέξετε στην παιδική αποκριάτικη στολή

Οι Απόκριες είναι μια περίοδος χαράς για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά απολαμβάνουν αυτή τη γιορτή καθώς

τους δίνεται η δυνατότητα να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα και να διασκεδάσουν στα πάρτι που δίνουν και παίρνουν.

Ωστόσο για να περάσουν τα παιδιά σας καλά και εσείς ακόμη καλύτερα, καλό είναι να λάβετε υπόψιν κάποια πράγματα κατά την αγορά των στολών και των αξεσουάρ, αλλά και τυχόν βαψίματος. Έχουμε και λέμε:
Επιλέξτε στολές που αναγράφουν στην ετικέτα από «μη εύφλεκτο υλικό».
Διαλέξτε στολή που δεν έχει κορδόνια ή κορδέλες στο λαιμό, αλλά και στα άκρα του μανικιού.
Βεβαιωθείτε πριν επιλέξετε μάσκα ή περούκα ή γενειάδα, ότι τα παιδιά μπορούν να αναπνεύσουν σωστά και να δουν καλά.
Προτιμήστε το facepainting από μη τοξικά χρώματα κατάλληλα για το πρόσωπό.
Αποφύγετε τα μεγάλα σπαθιά και όπλα, που είναι και δύσκολα στη μεταφορά, προκειμένου να αποφευχθούν και οι οποιοιδήποτε τραυματισμοί.
Βεβαιωθείτε ότι η στολή είναι στο σωστό νούμερο. Ούτε μικρότερη, ούτε μεγαλύτερη ώστε το παιδί να κινείται με άνεση.
Να επιλέγετε προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης στην αγορά.
Αν αγοράσετε αποκριάτικο σπρέι, επιλέξτε κάποιο που αναγράφει τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης (δηλαδή, δοχείο υπό πίεση, να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου, να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC, να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση).
Πριν από κάθε χρήση σπρέι να διαβάζετε, προσεκτικά και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης. Τα περισσότερα σπρέι απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται από παιδιά, αφού μπορεί να ψεκάσουν π.χ. στο πρόσωπο κάποιου άλλου παιδιού ή τα μάτια προκαλώντας βλάβες στην υγεία του.
Να θυμάστε να επιλέξετε τη στολή σε συνεργασία με το παιδί, λαμβάνοντας υπόψιν τι θέλει να ντυθεί.
Φροντίστε να απολαύσετε τόσο τη διαδικασία επιλογής της αποκριάτικης στολής και προετοιμασίας του παιδιού σας, όσο και την έξοδο στην οποία θα συμμετάσχει.

Απάντηση