Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Αθανάσιο Μαλαντρενίου (ΦΩΤΟ)

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου Τετάρτη 2 Μαΐου στο Μαλαντρένι εψάλει ο Όρθρος και στην συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του


Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἰλίου, Πετρουπόλεως καὶ Ἀχαρνῶν κ. Ἀθηναγόρου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Κατά τους φετινούς εορτασμούς , έγινε υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης.
Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στον ενοριακό Ναό μέχρι την ημέρα της πανηγύρεων του Ναού, Πέμπτη 2 Μαΐου, όπου στις 12 το μεσημέρι εψάλλει η Ιερά Παράκληση των αγίων και κατόπιν έγινε η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.
Στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άργους και το Λυκειο Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου.
Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος, ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Ιερισσού όσο και τον Μητροπολίτη Ἰλίου που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη, αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο των Αγίων στην Αργολίδα.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού δια του εφημέριου π. Ευάγγελου Πολυχρονόπουλου τίμησαν τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, με τιμητική πλακέτα και μετάλλιο για την αγάπη με την οποία περιβάλει τους κατοίκους και που δείχνει για το χωριό του Μαλαντρενίου.

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Αθανάσιο Μαλαντρενίου

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: