Αγιασμός σε σκάφος του Λιμενικού και σε πανέμορφο πλοίο για τα δρομολόγια προς το Άγιο Όρος!!! (ΦΩΤΟ)
Από τον σημερινό Αγιασμό του περιπολικού σκάφους του
Λιμενικού Τμήματος Ουρανούπολης,παρουσία όλων των φορέων της περιοχής με τις ευχές του Μητροπολίτη Ιερισσού,Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ.Θεόκλητου.
Ένα ακόμη πλοίο, η “Παναγία Εγγυήτρια”, προστέθηκε για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Άγιο Όρος, λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος που υπάρχει για προσκυνηματικό τουρισμό.

Η “Παναγία Εγγυήτρια” που εγκαινιάστηκε χθες, το μεσημέρι της Πέμπτης, θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους και έχει μεταφορική ικανότητα 520 ατόμων και περίπου 16 φορτηγών – αυτοκινήτων.
“Έχουμε φέρει το πλοίο για να βελτιώσουμε τη γραμμή λόγω της αυξημένης ζήτησης αλλά και στα πλαίσια αναβάθμισης τόσο της ποιότητας και όσο και της ασφαλούς μεταφοράς των προσκυνητών” είπε ο κ. Τσάνος.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάνο υπάρχει αύξηση των προσκυνητών και διαφοροποίηση της προέλευσης των προσκυνητών. “Σίγουρα οι Έλληνες προσκυνητές κρατούν τα σκήπτρα, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε σημαντική αύξηση από χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία” δήλωσε.

“Από την άλλη μεριά, τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μείωση των Ρώσων επισκεπτών” πρόσθεσε ο κ. Τσάνος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: