Σφοδρή επέλαση της “Διδούς” με ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά

Σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται σε
Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και στη Χαλκιδική


Τετάρτη
Συνεχίζεται η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ισχυρότερες βροχές αναμένονται στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο. Καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Άνεμοι, σταδιακά θα γίνουν Βοριάδες, στο Αιγαίο 6-8 Μποφόρ στο Ιόνιο 4-5 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 2 έως 16 και στις νησιωτικές περιοχές από 5 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με βροχές, ισχυρές κατά διαστήματα, πιθανές και καταιγίδες. Άνεμοι Ανατολικοί 5-7 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 11 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τις πρωινές καθώς και τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Νοτιάδες, 4-6 Μποφόρ και θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

Πέμπτη
Συννεφιά με βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρότερες βροχές αναμένονται το απόγευμα στη δυτική χώρα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες περιοχές και λίγα χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ενώ σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι Βοριάδες, στα πελάγη 4-6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.


Παρασκευή

Εξασθένιση της κακοκαιρίας στα ηπειρωτικά. Συννεφιά με τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα καθώς και στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι Δυτικοί, στα πελάγη 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θ΄ αλλάξει σημαντικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: