18ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Σχολείων Ν. Χαλκιδικής

Ο Σύλλογος μας, σε συνεργασία με την «Ένωση Σκακιστικών
Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής», διοργανώνει, το «18ο Ατομικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού Χαλκιδικής», που θα διεξαχθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, το Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020, τις ώρες 10:00 μέχρι 15:00.

Μπορούν να αγωνισθούν όλοι οι μαθητές – τριες (νήπια, Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση) όλων των σχολείων της Χαλκιδικής, ανεξαρτήτου δυναμικότητας, χωρίς αθλητικό δελτίο. Προκήρυξη και δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.skakipoligiros.blogspot.com.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

   Παλαιοχωρινός Παναγιώτης                  Μήτσιου Δημήτριος

ΕΝΩΣΗ   ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ   ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΣΣΘ-Χ 09/20.01.2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Site:  www.theschess.wordpress.com
e-mail:  saeakeam@hotmail.com             
Β.  Όλγας   285   546  55
Τηλ:  2310 417 035

18o   ΑΝΟΙΚΤΟ   ΑΤΟΜΙΚΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 
ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2020
     
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ: Διοργανώτρια αρχή των αγώνων είναι η Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει ο Α.Σ.Ο. Πολυγύρου με ανάθεση  και σε  συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα νήπια & οι μαθητές-τριες  της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   των Δήμων Χαλκιδικής.

3.1  Οι  αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες  μαθητών και μαθητριών:

Α.Α. ΤΑΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1 Νηπιαγωγείο
2 Α΄ Δημοτικού
3 Β΄ Δημοτικού
4 Γ΄ Δημοτικού
5 Δ΄ Δημοτικού
6 Ε΄ Δημοτικού
7 ΣΤ΄ Δημοτικού
8 Α΄ Γυμνασίου
9 Β΄ Γυμνασίου
10 Γ΄ Γυμνασίου
11 Λύκεια

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες θα γίνουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου. 

5.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 
Σάββατο 08.02.2020 με ώρα έναρξης  10:00 π.μ.
Γύροι 1ος  – 6ος : 10:00 – 14:00
Απονομές :  14:45 περίπου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας της οποίας το link θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. (theschess.wordpress.com) και θα λειτουργεί από τις 31/01/2020 το απόγευμα. 
Για διευκόλυνση και για την έγκαιρη έναρξη των αγώνων παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της πλατφόρμας αυτής συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, σχολείο, τάξη, τηλέφωνο και τον Αριθμό Μητρώο ΕΣΟ). Όσα παιδιά δεν διαθέτουν Α.Μ. ΕΣΟ θα συμπληρώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την επιλογή  που αναφέρει «συμμετοχή χωρίς αθλητικό δελτίο». Μόνο όσοι έχουν πλήρη αδυναμία να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική τους παρουσία στο χώρο αγώνων τo Σάββατο 08.02.2020 από τις 09:00 π.μ. έως τις 09:30 π.μ. Επιβεβαιώσεις των συμμετοχών θα γίνονται στο χώρο των αγώνων το Σάββατο 08.02.2020 μέχρι τις 09:45 π.μ. Τα ωράριο θα τηρηθούν αυστηρά. Όσοι δηλωθούν εκπρόθεσμα θα μπουν στη κλήρωση του 2ου γύρου.
Η κλήρωση θα γίνει με βάση την αλφαβητική σειρά των μαθητών.

6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό 6 γύρων με  χρόνο  σκέψης  10΄ για  τον κάθε  παίκτη  για  όλη την παρτίδα και προστιθέμενο χρόνο 5’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. 
Αν ο αριθμός των συμμετοχών σε μια τάξη είναι από  7 έως 10  άτομα  το σύστημα θα είναι Ελβετικό 5 γύρων ενώ αν οι συμμετοχές είναι 6 ή λιγότερες το σύστημα αγώνων θα είναι Πουλ με τον ανάλογο αριθμό γύρων. Ισχύουν  οι  κανονισμοί  της  FIDE  και  ειδικότερα  οι  κανονισμοί  για  το  Γρήγορο  Σκάκι  (RAPID – PLAY).

7. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:   

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝΑ  ΤΑΞΗ ΣΥΝΟΛΟ
55 22 7 – 5/2 77

7.1 Σε κάθε πρωτάθλημα προκρίνεται ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών  και  μαθητριών  με  κριτήριο  την  θέση  τους  στη  γενική  κατάταξη. 
7.2 Προκρίνονται οι δύο πρώτες μαθήτριες της Γενικής Κατάταξης ανά τάξη και οι πρώτοι/ες πέντε της Γενικής Κατάταξης αφαιρουμένων των δύο κοριτσιών.
7.3 Αν δεν υπάρχει ο ζητούμενος αριθμός μαθητριών σε κάποια τάξη , τότε αναπληρώνεται από τον επόμενο μαθητή. Στην περίπτωση που κάποια τάξη έχει λιγότερες συμμετοχές από τις προβλεπόμενες προκρίσεις , αυτές θα αναπληρώνονται από τις τάξεις με τις περισσότερες συμμετοχές , μία ανά τάξη , κατά φθίνουσα σειρά ξεκινώντας από την τάξη με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών.
7.4 Βασικός όρος για να δικαιούται  ένας μαθητής ή μια μαθήτρια πρόκριση στην επόμενη φάση (Τελική Φάση Ατομικού Σχολικού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής 2020 είναι να έχει  συγκεντρώσει τουλάχιστον δυόμιση βαθμούς στους 6 αγώνες , διαφορετικά εφαρμόζεται το 7.3

8.  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 
ΚΥΠΕΛΛΑ: Με κύπελλο βραβεύεται ο πρώτος της γενικής κατάταξης και το πρώτο κορίτσι σε κάθε τάξη.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Με μετάλλια  βραβεύονται ο 2ος. ,  ο 3ος της γενικής κατάταξης και το 2ο, το 3ο  κορίτσι της γενικής κατάταξης σε κάθε τάξη.

9.  ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους).
β) Buchholtz cut 1, μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων,
γ) Buchholtz,
δ) Sonneborn – Berger.
ε) Αριθμός νικών.
στ)  Αγώνες μπαράζ (Ο αριθμός και το είδος των μπαράζ θα καθορισθεί από τον  επικεφαλής  Διαιτητή).

10. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το Δ.Σ. του Α.Σ.Ο. Πολυγύρου

11.  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ-ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κύριος Κουκουμπής Κωνσταντίνος και Βοηθός Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κύριος Μήτσιου Δημήτριος.
12. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ:. Παλαιοχωρινός Παναγιώτης
 13. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Οι διαιτητές αίθουσας θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.

14. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενστάσεων με παράβολο  50  ευρώ,  το  αργότερο  αμέσως  μετά την λήξη  της  υπόψη παρτίδας. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που ορίζεται μετά την έναρξη του 1ου γύρου. 
Ένσταση  μπορεί  να υποβάλλει   ο  ίδιος  ο  παίκτης  ή  ο  οποιοσδήποτε  συνοδός  του.

15. ΓΕΝΙΚΑ:
15.1 Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα  εναπομείναντα  κομμάτια.  Η  απόφαση  του  διαιτητή  θεωρείται  τελεσίδικη.
15.2  Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή μόνο των αγωνιζομένων παικτών, των διαιτητών, του προσωπικού  της  διοργάνωσης, εκπροσώπων Αρχών και Δημοσιογράφων. 
15.3  Ο  Οργανωτικός Διευθυντής Αγώνων θα έχει και το καθήκον ενημέρωσης των γονέων και συνοδών για  οποιοδήποτε θέμα  της διοργάνωσης.
15.4  Η είσοδος στο Γραφείο  Κληρώσεων  θα επιτρέπεται  μόνο στους διαιτητές. 
15.5  Η ενημέρωση του πίνακα ανακοινώσεων  αποτελεί  αποκλειστική  ευθύνη  του Οργανωτικού Διευθυντή Αγώνων και  του Βοηθού Επικεφαλής  Διαιτητή.
15.6  Αν  ένας  παίκτης απουσιάσει  αδικαιολόγητα σε ένα γύρο αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
15.7 Σε όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται από την ΕΣΣΘ-Χ επιτρέπεται η φωτογράφηση αθλητών μόνο από τον εξουσιοδοτημένο φωτογράφο της διοργάνωσης. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ή οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί νόμιμα μόνο από την ΕΣΣΘ-Χ για την προβολή της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα. (απόφαση ΔΣ 03/04/2017). Διευκρινίζεται ότι επιτρέπεται στους θεατές η φωτογράφηση των αθλητών και αθλητριών τα πρώτα 5 λεπτά των αγώνων.
15.8 Για ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. του οποίου  οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες.
16.  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   Στον κύριο Κουκουμπή Κωνσταντίνο (6974 200002) ή στον κύριο Παλαιοχωρινό Παναγιώτη (6945 891308).

                 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                           
                 Α. ΚΥΘΑΡΙΔΗΣ                                                    Π. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΝΟΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: