Τις ελλείψεις στα σχολεία της Χαλκιδικής έθεσε στην Υπ. Παιδείας ο Απ. Πάνας

Με την πρωτοβουλία του Απ. Πάνα Βουλευτή Χαλκιδικής ΚΙΝ.ΑΛ. για την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων της

Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αθήνα.

Στη συνάντηση ο κ. Πάνας επεσήμανε στην κα Υπουργό τη μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού φέτος σε σχολεία της Συκιάς και του Αγ. Νικολάου της περιοχής της Σιθωνίας Χαλκιδικής αλλά και σε σχολεία της Βόρειας Χαλκιδικής.
Οι εν λόγω περιοχές παρά τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του Νομού και τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, δεν μοριοδοτούνται ως δυσπρόσιτες μη δίνοντας έτσι κίνητρο στους καθηγητές να καλύψουν τα κενά.
Η Υπουργός ως προς αυτό το θέμα δήλωσε πως άμεσα θα επαναφέρει τη διπλή μοριοδότηση που είχε καταργηθεί.
Επίσης ο κ. Πάνας έθεσε το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών σε πολλά από τα σχολεία της Χαλκιδικής, καθώς και το αίτημα περί διεύρυνσης και αύξησης των ειδικοτήτων των ΙΕΚ της Χαλκιδικής σε αντικείμενα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή και τον τουρισμό, τους δύο τομείς δηλαδή όπου ο Νομός ενδείκνυται για εύρεση θέσεων εργασίας.
“Θα βρίσκομαι διαρκώς σε εγρήγορση και θα περιμένω να δω τις ενέργειες της Κυβέρνησης. Η Χαλκιδική αξίζει το καλύτερο, η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα για μένα!”, δήλωσε ο κ. Πάνας.

Απάντηση