Σταδιακή αύξηση παρουσίαζε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η κίνηση στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, φορείς της αγοράς τόνιζαν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού καθώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων στη χώρα μας και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με ελλείψεις.
Από την πλευρά τους, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, έχουν προετοιμαστεί και έχουν προχωρήσει σε αύξηση των παραγγελιών προς τους προμηθευτές για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση.

Μακαρόνια, αλεύρι και αντισηπτικά αγοράζουν οι καταναλωτές

Αρκετοί καταναλωτές που ανησύχησαν μετά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ και αγόρασαν σε μεγαλύτερες ποσότητες από ό,τι συνήθως, μακαρόνια, αλεύρι, όσπρια, ρύζι και γενικότερα τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως επίσης και κατεψυγμένα προϊόντα.
Μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, στα σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας παρατηρήθηκε άμεσα αύξηση στην κίνηση ενώ κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και οι πρώτες εικόνες με μισογεμάτα ράφια. Πηγές της αγοράς ανέφεραν πάντως στο insider.gr, ότι δεν υπήρξαν ακραία περιστατικά και τα ράφια ξαναγέμισαν αμέσως, καθώς υπάρχει επάρκεια προϊόντων.
Εκτός από τα τρόφιμα, αύξηση παρατηρήθηκε όλη την εβδομάδα και στις πωλήσεις σε αντισηπτικά, γάντια, χαρτιά υγείας, απολυμαντικά και απορρυπαντικά.

«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων»

Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συνέστησε στους καταναλωτές ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη.
«Η αγορά τροφοδοτείται κανονικά, είναι δεδομένη η επάρκεια των αγαθών και δεν υπάρχει λόγος για πανικό» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου.
Από την πλευρά του μιλώντας στο insider.gr , και o πρόεδρος του ΕΒΕΠ  Βασίλης Κορκίδης, τόνισε ότι «η χώρα έχει επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν συντρέχει λόγος πανικού».
Επεσήμανε παράλληλα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προς το παρόν ελλείψεις αφού οι βασικές εισαγωγές μας είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεφωνικές συσκευές, κλιματιστικά, παιχνίδια και ελάσματα.
Ο κ. Κορκίδης τόνισε επίσης ότι από την Κίνα εισάγουμε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως προστατευτικές μάσκες και γάντια και εφόσον η «καραντίνα« παραγωγής στην Κίνα συνεχιστεί τότε ενδεχομένως να έχουμε το επόμενο διάστημα ελλείψεις μόνο στα συγκεκριμένα προϊόντα.