Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού στην Αρναία (φώτο βίντεο)

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσσης στο
Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού στην Αρναία   τελέστηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Δακρυρροούσης στην Αρναία.
    Προεόρτιος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού, του προ της απολύσεως αφιχθέντος για τη συμμετοχή του στο αυριανό συλλείτουργο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και το μήνυμα των Παραβολών του Κυρίου, που αναγιγνώσκονται τις Κυριακές του Τριωδίου, και ιδιαίτερα στην αυριανή Ευαγγελική Περικοπή περί της Μελλούσης Κρίσεως, τονίζοντας πώς ο άνθρωπος αποδεχόμενος την κλήση του Θεού γίνεται αληθινά θεόκλητος, ακόμα και αν έχει παραπλανηθεί ή αποπροσανατολιστεί.
Ευχήθηκε δε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητο πολυχρόνια Αρχιερατεία, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς με τους οποίους επί ήμισυ αιώνος συνδέονται, από την κοινή τους συνοδοιπορία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους προσελθόντες Κληρικούς από την Ιερά Μητρόπολη και άλλες Μητροπόλεις, τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους πιστούς για την παρουσία τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επέστρεφε το ίδιο βράδυ  στην Αθήνα, προκειμένου  να παραστεί στο ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Γλυφάδας Παύλου, του εξ Ερμουπόλεως, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Βορδός Χρήστος με την σύζυγό του, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αριστοτέλη κ. Τζιτζιρίκας Αστέριος, η πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ευγενία Γιαννούση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τσιάλας Αθανάσιος και ο κ . Χριστόδουλος Γιουβανάκης, ο Πρόεδρος της Αρναίας και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Αρναίας κ. Αγαπητός Κιάτος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αρναίας κ Λαζαρίδης Χαράλαμπος και πλήθος πιστών.
















Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: