Ρουμάνοι και Σέρβοι “ψηφίζουν” Χαλκιδική για τις διακοπές τους

Γνώριμη και αγαπημένη η Χαλκιδική για τους επισκέπτες των εκθέσεων TTR στο Βουκουρέστι της

Ρουμανίας και IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας στις οποίες συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής με σταντ εντός του περιπτέρου του Ε.Ο.Τ. από τις 20 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.

Μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα μηνύματα για τις κρατήσεις από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους με τη βοήθεια των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών και γραφείων, τα οποία είχαν έντονη παρουσία και παρείχαν δελεαστικά πακέτα προσφορών για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Όσοι επισκέφθηκαν τα stand της Χαλκιδικής, είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν οδηγούς καταλυμάτων, χάρτες, γενικότερο πληροφοριακό υλικό, ενώ όσοι δεν γνώριζαν τη Χαλκιδική, ενημερώθηκαν επιτόπου για καταλύματα, σημεία ενδιαφέροντος και δραστηριότητες του προορισμού. Για την απόφαση των Ρουμάνων και των Σέρβων να επιλέξουν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους συμβάλει φυσικά η χιλιομετρική απόσταση και το οδικό δίκτυο, το οποίο τους επιτρέπει να έρχονται οδικώς τακτικά και επί σειρά ετών.
Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησαν στο Βουκουρέστι ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ξ., του Τ.Ο.Χ. και της Ε.Ξ.Χ. κ. Γρηγόρης Τάσιος.
Στην έκθεση του Βελιγραδίου σημαντικός ήταν ο αριθμός ξενοδόχων και επιχειρηματιών που στελέχωσαν την αποστολή.

Η Χαλκιδική παραμένει αναμφισβήτητα ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε και στην 42η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου.
Οι πανέμορφες παραλίες της Χαλκιδικής είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των βαλκάνιων επισκεπτών μας. Οι γαλαζοπράσινες ακτές μας είναι η αιτία για να ταξιδέψουν οδικώς τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στην Χαλκιδική.
Αξίζει να σημειώσουμε την σημαντική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, τη βοήθεια των συλλόγων από την Σάρτη και το Πόρτο Κουφό και επίσης του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Αμμουλιανής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προβολή και διαφήμιση της Χαλκιδικής μας.
Παρόλο που η Χαλκιδική είναι πασίγνωστος προορισμός στα Βαλκάνια, οι προσπάθειες προώθησης της περιοχής συνεχίζονται αμείωτες.

Απάντηση