ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αγαπητοί συμπολίτες στα  πλαίσια προσπάθειας του ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής  να ανιχνεύσει ύποπτα περιστατικά  COVID 19   έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν συμπολίτες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για απομόνωση στο σπίτι . Συνεχίζουν να κυκλοφορούν σκεπτόμενοι αφελώς και ανεύθυνα ότι επειδή έχουν ήπια συμπτώματα  δεν αποτελούν κίνδυνο .

Ακριβώς όμως αυτό το ύπουλο  χαρακτηριστικό είναι που το κάνει επικίνδυνο  και εξαιρετικά μεταδοτικό .   

Από την καθημερινή καταμέτρηση υπόπτων κρουσμάτων  που κάνουμε στον Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται  ότι ο αριθμός υπόπτων περιστατικών είναι σημαντικός και αρχίζει να  αυξάνεται .

Παρακαλώ  λοιπόν 

Οι επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν να τηρούν αυστηρά μετρά ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι υπάλληλοι τους από τους ανεύθυνα περιφερόμενους ύποπτους.

Οποίοι    διαπιστώνουν   ότι υπάρχουν συμπολίτες που νοσούν και κυκλοφορούν καλό θα ήταν να διατηρούν  αποστάσεις ασφαλείας  και  αποφυγή επαφής .

Τέλος οι  συμπολίτες που νομίζουν ότι “δεν  έχουν  κάτι”, επειδή αυτοί “ξέρουν και  ερμηνεύουν καλύτερα” παρόλο που έχουν ήπια συμπτώματα σε μια φυσιολογική καθημερινότητα θα ήταν απλά ενοχλητικοί υπό τις παρούσες συνθήκες  όμως  πρόκειται για  απερίσκεπτη και επικίνδυνη  συμπεριφορά.

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά όλες τις τοπικές κοινωνίες της Χαλκιδικής διότι συμπεριφορές τέτοιες έχουν παρατηρηθεί σε όλο το νομό.

Ο 

Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου 

Πυρπασόπουλος Μάριος 

3 thoughts on “ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

  1. Καλό θα ηταν και τα ελαφριά κρούσματα να εξετάζονται για να ξέρουμε τελικά ποιός το περνάει και ποιος όχι .ποιος είναι επικίνδυνος δίπλα μας στο μπακάλικο στο φούρνο κ.λ.π.

  2. Γι’αυτό υπάρχουν πρόστιμα και οι πιο συνετοί να καταγγείλουν περιστατικά που θα βλάψουν την δημόσια υγεία!!!!

  3. Γι αυτό υπάρχουν τα πρόστιμα και καλό θα είναι οι πιο συνετοί να καλούν τις αρχές όταν διαπιστώνουν κίνδυνο για την δημόσια και την ατομική υγεία!!!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: