Επιστολή Απόστολου Πάνα προς τον Υπουργό Υγείας για στήριξη των δομών υγείας της Χαλκιδικής λόγω κορωνοϊού

«Επιστολή Απόστολου Πάνα προς τον Υπουργό Υγείας για στήριξη των δομών υγείας της Χαλκιδικής λόγω κορωνοϊού – Επιστολή σε Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για συντονισμό δράσεων στη Χαλκιδική».

Σε δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες προχώρησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας στη Χαλκιδική.

Η πρώτη αφορά επιστολή που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια Βασίλη με την οποία ο βουλευτής ζητά, έπειτα από δέσμη προτάσεων που κατέθεσε, τη συνδρομή για την ενίσχυση και στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και των Κέντρων Υγείας όλου του Νομού, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία σε τοπικό επίπεδο.

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστα Απόστολο και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Χαλκιδικής κ.Γιώργο Ιωάννη, προκειμένου να συντονίσουν την πρώτη τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση της παρούσας κατάστασης στο Νομό και για την οργάνωση ενός συνολικού σχεδίου δράσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι φορείς υγείας του Νομού.

Ο κ.Πάνας ανάφερε: «Σήμερα κατόπιν επαφών με τους φορείς υγείας στη Χαλκιδική έστειλα επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, με την οποία ζήτω τη λήψη άμεσων μέτρων για θωράκιση των δημόσιων δομών Υγείας στο νομό μας. Επίσης ζήτησα από τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο, να συντονίσουν τηλεδιάσκεψη με μοναδικό θέμα την ενημέρωση για την κατάσταση των δομών υγείας στη Χαλκιδική. Οφείλουμε συνολικά ως θεσμικοί εκπρόσωποι, να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και να συστρατευτούμε την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη Χαλκιδική μας».

Τα κείμενα των επιστολών αναλυτικά έχουν ως εξής:

-Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας 

Θέμα: « Λήψη άμεσων μέτρων για τη θωράκιση των δημόσιων Μονάδων Υγείας του Νομού Χαλκιδικής».

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

Η περίοδος που διανύουμε θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και γνωρίζω, ότι ως  Υπουργείο έχετε αναλάβει ένα εξαιρετικά επίπονο έργο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Είναι εξαιρετικά αναγκαίο, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της Περιφέρειας και μάλιστα στο γενικότερο συντονισμό και εξοπλισμό των Μονάδων Υγείας του Ν.Χαλκιδικής, ενός νομού που ευελπιστούμε να φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες τουρίστες.

Έπειτα από προσωπική επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς υγείας της Χαλκιδικής, σας διαβεβαιώ, ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και δίνουν σκληρές μάχες όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η κατάσταση όμως, απαιτεί οργανωμένη και συνεχή στήριξη από πλευράς Υπουργείου Υγείας και είναι χρέος της Πολιτείας η αντιμετώπισή της.

Οφείλουμε επομένως, να αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια αυτή με εποικοδομητική κριτική και χρήσιμες προτάσεις, όπως : η αύξηση του ιατρικού δυναμικού του ΕΣΥ, η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής, μεγαλύτερη διαθεσιμότητα στις νοσοκομειακές κλίνες, ένταξη όλων των τοπικών εργαστηρίων στον σχεδιασμό, αύξηση των τεστ, παρακολούθηση και στήριξη των ασθενών που παραμένουν στο σπίτι.

Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας στη Χαλκιδική σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Είναι καιρός για πρακτικές λύσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητώ άμεσα τη συνδρομή, ενίσχυση και στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου  Χαλκιδικής , όπως επίσης και των Κέντρων Υγείας όλου του Νομού, για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

                                                                                                        Με τιμή

                                                                                                  ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

                                                                                     Βουλευτής Χαλκιδικής 

                                                                                     ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

-Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη:

Θέμα: «Πρωτοβουλία για προγραμματισμό τηλεδιάσκεψης για την πανδημία του κορωνοϊού στη Χαλκιδική».

Αξιότιμε κ.Περιφερειάρχη,

Αξιότιμε κ.Αντιπεριφερειάρχη,

Η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι γεγονός. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας προσφέρει ο θεσμικός μας ρόλος, είναι επιτακτική η ανάγκη για λήψη πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα που άπτονται της πανδημίας.

Οφείλουμε να κινηθούμε χωρίς στείρες μικροπολιτικές συγκρούσεις αλλά με συντονισμό και στρατηγική, με πρωταρχικό σκοπό την ομαλή διεξαγωγή του επόμενου διαστήματος για τη Χαλκιδική. 

Για τους παραπάνω λόγους, σας καλώ, να συντονίσετε την πρώτη τηλεδιάσκεψη όλων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων υγείας του Νομού. Στόχος η επίσημη ενημέρωση, για την τρέχουσα κατάσταση σε επίπεδο υγείας στη Χαλκιδική, αλλά και η οργάνωση ενός συνολικού σχεδίου δράσης και στήριξης, προς όφελος των πολίτων της Χαλκιδικής για τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

                                                                                                                            Με τιμή

                                                                                                                  ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

                                                                                                Βουλευτής Χαλκιδικής 

                                                                                                   ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: