Το μήνυμα του Προέδρου Θανάση Καλαφάτη για την 25η Μαρτίου

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για το Έθνος. Είναι συνάμα επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία.
Σήμερα τιμάται η μνήμη των αγωνιστών οι οποίοι με ήθος και βαθιά πίστη στις αξίες και ιδανικά της Ελλάδας, θυσιάστηκαν για το μέλλον του Έθνους, για το παρόν και το μέλλον μας.
Σήμερα που Έθνος και Εκκλησία, οι ίδιοι δηλαδή βασικοί παράγοντες του 1821, δύο αιώνες μετά, συνεορτάζουν διπλή γιορτή, οι συνθήκες είναι πρωτοφανείς, γιατί όλα γίνονται, πρέπει να γίνονται, εν απουσία, από το οχυρό του σπιτιού μας.

Στην μικρή μας Κοινότητα μπορεί να μην τελέστηκε επίσημη Δοξολογία το πρωί στην εκκλησία, να μην διοργανώθηκε κάποια γιορτή για να τιμήσουμε τους ήρωές μας παρ’ όλα αυτά υψώθηκε η σημαία σε όλα τα μπαλκόνια των κατοίκων η Κοινότητα φρόντισε και εχθές και σήμερα να παιανίζουν απο τα μεγάφωνα τραγούδια, θούριοι και ύμνοι ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και για την εμψύχωση των κατοίκων.

Ευχόμαστε του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε αυτή τη μέρα με την πρέπουσα λαμπρότητα και τιμή όπως αξίζει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟ 1821 Η ΠΙΣΤΗ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΤΟ 2020 ΑΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Αθανάσιος Καλαφάτης
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: