ΕΛΓΑ: Επιμήκυνση Της Προθεσμίας Για Προσωρινή Δήλωση Ζημίας Φυτικής Παραγωγής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ε.Λ.Γ.Α., η προθεσμία για την υποβολή των προσωρινών δηλώσεων ζημιάς φυτικής παραγωγής (σχετικά με τα ζημιογόνα αίτια που θα ακολουθήσουν), στο εξής θα ανέρχεται σε 25 ημέρες και όχι στις προβλεπόμενες 15 ημέρες –κι αυτό λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν στις μετακινήσεις των παραγωγών λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του covid-19, αλλά και με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η ανωτέρω προθεσμία ισχύει για όλες τις ενεργές αναγγελίες ζημιάς, καθώς και όσες εγκριθούν στο εξής για όσο διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α. έχει αναρτηθεί η Προσωρινή Δήλωση Ζημιάς που μπορούν οι παραγωγοί να εκτυπώνουν και να συμπληρώνουν τα απαραίτητα περιγραφόμενα πεδία, αφού τις συμπληρώσουν θα τις εναποθέτουν σε προβλεπόμενα διαμορφωμένα σημεία προκειμένου να πρωτοκολληθούν, στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα.

Δύνανται επίσης εναλλακτικά αφού τις εκτυπώσουν και τις υπογράψουν, να τις σαρώσουν (σε σκάνερ) και να τις αποστείλουν με e-mail στα αρμόδια Υποκαταστήματα του ΕΛ.Γ.Α. (e-mail αποστολής ενδιαφερομένων Χαλκιδικής: thessaloniki@elga.gr)

Για τις προσωρινές αυτές δηλώσεις δεν θα καταβάλλονται τέλη εκτίμησης, τα οποία θα καταβληθούν όταν υποβληθούν οι οριστικές δηλώσεις ζημιάς φυτικού.

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από το Περιφερειακό Κατάστημα Ε.Λ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης, για τα ζημιογόνα αίτια, που είναι σε εκκρεμότητα (εκκρεμότητες παλαιών ζημιών- μεταξύ αυτών και της 10ης Ιουλίου), δεν θα αναρτηθούν πίνακες πορισμάτων στα γραφεία των κοινοτικών καταστημάτων (λόγω έλλειψης προσωπικού του Περιφερειακού Καταστήματος Ε.Λ.Γ.Α. Θεσσαλονίκης).

Οι παραγωγοί, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για το πόρισμα ζημίας που τους έχει εκτιμηθεί μέσω της ιστοσελίδας του Ε.Λ.Γ.Α.

ΒΗΜΑΤΑ:
1. Πατήστε στο link:  https://services.elga.gr/  .
2. Εισάγετε τους κωδικούς taxisnet.
3. Πατάτε εξουσιοδότηση και εισέρχεστε στην καρτέλα οι αναφορές μου.
4. Στο τέλος θα βρείτε έναν φάκελο: Αναφορές.
5. Εισάγετε το έτος 2019 και κατεβάζετε το σχετικό αρχείο.

Τυχόν αντιρρήσεις ή και υποβολή ενστάσεων, θα γίνονται μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: