Εξασφαλίστηκε η αναγκαία χρηματοδότηση για αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Αριστοτέλη

Τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, εξασφάλισε το έργο με τίτλο “Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Αριστοτέλη”, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Αριστοτέλη με συνολικό προϋπολογισμό 506.611,54 € (με Φ.Π.Α.).

Το έργο διαιρείται σε δύο υποέργα:

1ον Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση ‘’Λόγγος’’ ΔΚ Μεγάλης Παναγίας, Δ.Ε. Παναγίας» προϋπολογισμού 231.993,24 € (με ΦΠΑ). 

2ον «Ολοκλήρωση – επισκευή ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Σταγείρων – Ακάνθου» προϋπολογισμού 274.618,30 € (με ΦΠΑ).Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υφιστάμενων ανοιχτών γηπέδων στη θέση «Καλαϊτζή Λάκκος» στην Δ.Κ. Ιερισσού και τις επισκευαστικές εργασίες στα ανοιχτά γήπεδα τένις και μπάσκετ στην Τ.Κ. Νέων Ρόδων.

Για την ολοκλήρωση των δύο υποέργων, προβλέπεται χρονοδιάγραμμα οκτώ και έξι μηνών αντίστοιχα, από την ημέρα υπογραφής σύμβασης με ανάδοχο.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Με το σωστό τρόπο και με τεχνικά άρτιες διαδικασίες, προχωράμε σε ουσιαστική  αναβάθμιση αθλητικών υποδομών του Δήμου Αριστοτέλη, και ταυτόχρονα της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες, στο πεδίο του ερασιτεχνικού – μαζικού αθλητισμού.

Η ωριμότητα των μελετών και οι γνωμοδοτήσεις των εμπλεκόμενων φορέων επιτρέπουν την άμεση δημοπράτηση των δύο Υποέργων, η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου 2020 με υπογραφή συμβάσεων στα μέσα του Ιουλίου 2020. Έτσι, το καλοκαίρι του 2021, θα έχουν όλοι ένα ακόμα παράδειγμα, του πως κατασκευάζονται νέες ολοκληρωμένες υποδομές, με σωστές προδιαγραφές, για να διαρκέσουν και τα επόμενα πολλά χρόνια.»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: