Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χαλκιδικής για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χαλκιδικής στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων να πραγματοποιήσουν

σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 15 Απρίλη παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».

Δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην πρωτοβουλία των σωματείων στο χώρο του Εμπορίου και θα βρεθούμε δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ.

Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ δεν βρίσκονται μονάχα στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, αλλά είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας.

Συνεχίζουν να αμείβονται με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς, με συμβάσεις εργασίας που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ό,τι θέλει καταπατώντας και χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα.

Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που επιβεβαιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, που οι ιδιοκτήτες των Σούπερ Μάρκετ επιχειρούν να την κρύψουν πίσω από «φτιασιδωμένες» ανακοινώσεις και ευχαριστήρια για τους ήρωες εργαζόμενους, υποσχόμενοι μερικά ψίχουλα που θα δώσουν από τα εκατομμύρια που μαζεύουν από την αλματώδη αύξηση του τζίρου που έχουν αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα, που μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος συνθλίβονται.

Με τον αγώνα μας δυναμώνουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να οικοδομήσουμε το δικό μας αύριο, που θα κατοχυρώσει στην πράξη τη δυνατότητα να ζήσουμε με βάση τον ιδρώτα της δουλειάς μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας σε όλα τα επίπεδα.

Δίπλα στους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ παλεύουμε και διεκδικούμε:

– Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα

-Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

-Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

-Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

-Να τοποθετηθούν στα ταμεία όλων των καταστημάτων τζάμια προστασίας.

-Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των Σούπερ Μάρκετ.

-Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των Σούπερ Μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

-Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Η Διοίκηση

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λυρτζής Δημήτριος Παρθενιώτης Νικόλαος

Απάντηση