Άσκηση ετοιμότητας του 2ου Π.Σ. Θεσ/νίκης – Π.Κ. Σταυρού. (βίντεο)

Την Πέμπτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας του Π.Κ. Σταυρού (2ος Π.Σ.Θεσ/νίκης), με κωδική ονομασία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ 2018/ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΜΙΚΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ, στις εγκαταστάσεις του μικτού πρατηρίου καυσίμων Ν. ΚΑΠΙΤΑΛΗ στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διαρροή αερίου σε υγρή φάση από τον ημισύνδεσμο κατά την πλήρωση δεξαμενής σε πρατήριο καυσίμων και πρόκληση πυρκαγιάς (jet fire) από διάρρηξη ελαστικού σωλήνα υγρής φάσης υγραερίου Φ 1’’ στο Σταθμό Εκφόρτωσης.

Σκοπός της άσκησης, ήταν η αύξηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της υπηρεσίας μας στην αντιμετώπιση διαρροής και πρόκλησης πυρκαγιάς σε πρατήριο υγρών και αερίων καυσίμων (lpg), σε συνδυασμό με τη συνεργασία του ΣΑΜΕΕ (Σύμβουλος Ασφαλούς Μεταφοράς Επικινδύνων Εμπορευμάτων) της εταιρείας ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε. όσον αφορά την παροχή πληροφοριών και την καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο. Εισαγωγή της έννοιας του θεσμού του ΣΑΜΕΕ και συνεργασία Π.Υ. – ΣΑΜΕΕ.

Το Π.Κ. Σταυρού συμμετείχε με έντεκα (11) Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους και τέσσερα (4) οχήματα. Από την επιχείρηση του πρατηρίου συμμετείχε ο ιδιοκτήτης Ν. Καπίταλης , ενώ από την Εταιρεία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Α.Ε., συμμετείχε ο οδηγός του Β/Φ, ο ΣΑΜΕΕ της Επιχείρησης κ. Χ. Καράνος και ο Τεχν. Εγκαταστάσεων κ. Σιώμος Νικόλαος. Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Σταυρού Πυρονόμος Αβραμίδης Κωνσταντίνος.

Την άσκηση διηύθυνε και παρακολούθησε ο Υποδιοικητής του 2ου Π.Σ.Θεσ/νίκης Αντιπύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος, Αξιωματικοί του 2ου ΠΣΘ και της Δ.Π.Υ.Ν. Θ., καθώς και οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι του Π.Κ. Σταυρού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: