Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού τελέσθηκε απόψε, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, υπαίθριος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τους Πολιούχους της Τρίπολης, Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού και Νεομαρτύρων.

Προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λαμπρή υποδοχή των Χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, όπου και φυλάσσονται, καθώς και η Τιμία Κάρα του Νεομάρτυρος Δημητρίου από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης. 

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητοςς, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου,  Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, αναφέροντας πως ως απάγγειο και απάνεμο λιμάνι βρήκαν οι Νεομάρτυρες Δημήτριος και Παύλος την Εκκλησία. Τί είναι Εκκλησία, μια διαρκής βρώσις και πόσις του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, εσθίομαι Χριστό. “Δεν θα μας πουν οι λοιμωξιολόγοι ή οι ευρωβουλευτές από τις Βρυξέλλες, που είναι αλιβάνιστοι και αλειτούργητοι, τί σημαίνει Εκκλησία. Η Εκκλησία μπορεί να μας πει τί σημαίνει Εκκλησία, δηλαδή: “Γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος”, τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας. 

Πλήθος Τριπολιτών προσήλθε με απόλυτη τάξη στον αύλειο χώρο του Ιερού  Ναού, προκειμένου να συμμετάσχει στον Εσπερινό και να προσκυνήσει τα Λείψανα των Νεομαρτύρων. 

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: