Εθελοντικός καθαρισμός του λιμανιού της Ολυμπιάδας

Με πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγίου Θεσσαλονίκης, κατοίκων της Ολυμπιάδας και με την στήριξη του κοινοτικού συμβουλίου διοργανώθηκε εθελοντική δράση για τον καθαρισμό του λιμανιού της Ολυμπιάδας. 

Κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών της εθελοντικής αυτής προσπάθειας συνέδραμαν ο Δήμος Αριστοτέλη και το Λιμεναρχείο της Ιερισσού.

Με πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια τα μέλη του συλλόγου καθώς και εθελοντές από την Ολυμπιάδα αλλά και το δήμο Αριστοτέλη ευρύτερα, κατόρθωσαν να ανασύρουν από τον βυθό του λιμανιού εκατοντάδες κιλά παλιά δίχτυα, άχρηστα σκουπίδια κάθε είδους, σίδερα και πλαστικά, που όχι μόνο αποτελούσαν πηγή ρύπανσης για την θαλάσσια ζωή , αλλά αποτελούσαν και πηγή κινδύνου για ψαράδες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αλλά και τυχόν κολυμβητές.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης, μα και οι ντόπιοι εθελοντές, με αυταπάρνηση και μεγάλο κόπο, κατόρθωσαν όχι μόνον να αποδώσουν στον κόσμο της Ολυμπιάδας έναν χώρο για τον οποίον πλέον μπορούν όλοι να είναι περήφανοι, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει η ιδιωτική πρωτοβουλία, όταν οι “αρμόδιοι”, χρόνια τώρα δεν κατορθώνουν να δώσουν μία λύση.

Το “ΤΕΡΑΣ” . Δυσάρεστη ήταν η έκπληξη – πρόκληση που μας περίμενε αντικρίζοντας αυτό το υποβρύχιο θέαμα . Παρ όλα αυτά η εμπειρία των μελών μετά απο τόσους καθαρισμούς δεν επέτρεπε καμιά υπαναχώρηση. Με το πρωτόκολλο ασφαλείας ευαγγέλιο και την ανάγκη για ανταπόδοση για σημαία κάναμε ότι ήταν ασφαλώς δυνατόν για να βγάλουμε όσο περισσότερο ΤΕΡΑΣ γίνεται. Σ’αυτη μας την προσπάθεια αρωγοί στάθηκαν τα καταστήματα και ιδιώτες της Ολυμπιάδας καθώς φυσικά και ψαροντουφεκάδες συνάδελφοι .Τους ευχαριστούμε όπως ευχαριστούμε το ΔΣ και τα μελή μας , τόσο για την παρουσία όσο και για τις φιλότιμες προσπάθειές τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: