Την ανάδειξη της “Επανάστασης της Χαλκιδικής” και της μάχης που είναι γνωστή ως “Ολοκαύτωμα ή Χαλασμός της Κασσάνδρας” ζήτησε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς

Την ανάδειξη της Επανάστασης της Χαλκιδικής και της μάχης που είναι γνωστή ως “Ολοκαύτωμα ή Χαλασμός της Κασσάνδρας” ζήτησε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς με έγγραφό του προς στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας, που συνυπέγραψαν η ΚΕΔΕ με την “Επιτροπή 2021”.

“Είναι απαραίτητο να καλυφθεί το ιστορικό κενό που υπάρχει και να δοθεί η πρέπουσα σημασία και τιμή στους προγόνους μας Χαλκιδικιώτες κατά τον αγώνα ενάντια στους Τούρκους το 1821. Μπορεί η Επανάσταση να έληξε άδοξα και θλιβερά με το “Ολοκαύτωμα ή Χαλασμό της Κασσάνδρας” στη διώρυγα της Ποτίδαιας, στις 14 Νοεμβρίου 1821, αλλά η συμβολή των ηρώων του τόπου μας ήταν ιδιαίτερης σημασίας στην πορεία και στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Γι’ αυτό και ζήτησα με έγγραφό μου να περιληφθεί η Επανάσταση της Χαλκιδικής σε όλες τις δράσεις της “Επιτροπής 2021”, καθώς και κατέθεσα πρόταση συγκεκριμένα για ανάδειξη του “Ολοκαυτώματος ή Χαλασμού της Κασσάνδρας” (ψηφιακή αναπαράσταση, εκδηλώσεις, ομιλίες, συμμετοχή σχολείων κ.ά.), η οποία έγινε στα διοικητικά όρια του Δήμου μας” δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: