Τον Ιούλιο η γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2020 στην Χαλκιδική
Την 3η Ιουλίου ξεκινά στη Χαλκιδική η γαστρονομική γιορτή KOUZINA 2020, η οποία φέτος προσάρμοσε το πρόγραμμά, της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στο Παλαιοχώρι παρουσιάζεται η γιορτή του λάχανου και του φασολιού, η οποία αποτελεί γαστρο-πολιτιστική αναφορά στην τοπική παραγωγή αλλά και στις συνήθειες ενός κόσμου που επιμένει να «ακουμπά» στο παρελθόν, προκειμένου να δομήσει το μέλλον.
Η εκδήλωση θα καταγραφεί από Έλληνες εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι θα ακολουθήσουν τριήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην ανατολική Χαλκιδική, που -μεταξύ άλλων- θα αναδείξει: το «Ορκύνι Ιερισσού» και τα «Μύδια Ολυμπιάδας» ως επιλογές τοπικής πρωτογενούς παραγωγής.

Δρώμενα, προϊόντα, πιάτα, γεύσεις και συνήθειες της ποντιακής και μικρασιάτικης κουζίνας θα αποτυπωθούν από τηλεοπτικές κάμερες Κύπριων εκπρόσωπων Τύπου, οι οποίοι από τις 6 μέχρι και τις 10 Ιουλίου θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες της εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας, με τίτλο: «η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων». Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου θα παρουσιασθεί και η ναουσέικη ποντιακή γαστρονομία, ενώ αναβιώσεις ποντιακών χορευτικών εθίμων θα μεταφέρουν τη γιορτή από την Ημαθία στη Χαλκιδική, προκειμένου να ανακαλύψουν και να συνδέσουν ομοειδή χαρακτηριστικά των δύο προορισμών.