Αδήλωτα τετραγωνικά: Μετά τις πιέσεις δίνεται νέα παράταση

Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε από φορείς, αλλά και από το εσωτερικό της ΝΔ, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποχρεώθηκε να δώσει νέα παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, μολονότι πριν λίγες μέρες το απέρριπτε κατηγορηματικά.  

Συγκεκριμένα, έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για τα αδήλωτα τετραγωνικά, η οποία έληγε αύριο (31 Αυγούστου) όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών. Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν αυτή την εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έως τώρα έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις και τα «ξεχασμένα» τετραγωνικά που τακτοποιήθηκαν είναι πάνω από 35 εκατ. τμ. «Οι πολίτες αυτοί, γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Το δε κράτος και η αυτοδιοίκηση θα εισπράττουν από εδώ και πέρα περί τα 80 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο παραπάνω», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι η διορθωτική δήλωση γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα (https://tetragonika.govapp.gr/), με τους κωδικούς του Taxis.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας ενεργοποιούνται τσουχτερά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, στα αδήλωτα εμβαδά η ανακριβής δήλωση εμβαδών για την επιβολή δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού επισύρει πρόστιμο 60%, η εκπρόθεσμη 100% ενώ για την επιβολή ΤΑΠ το πρόστιμο είναι 200% επί της αρχικής οφειλής!  Σημειώνεται ότι τα δημοτικά τέλη στην επαγγελματική χρήση είναι μεσοσταθμικά πενταπλάσια από την οικιακή!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: