Η βλάβη στο πλοίο με τη νιτρική αμμωνία, η στάση στη Βηρυτό και η σχέση με Κύπρο

Μια απίστευτη ιστορία, φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από το φορτίο της νιτρικής αμμωνίας που προκάλεσε την φοβερή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες πολίτες και προκάλεσε χιλιάδες τραυματισμούς.


 
Σύμφωνα με το marine bulletin το φορτίο έφτασε στο λιμάνι με το εμπορικό πλοίο «Rhosus», ιδιοκτησίας του Ρώσου επιχειρηματία Grechushkin Igor, ο οποίος είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου και φέρεται από δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο να διαμένει Λεμεσό.
 


Ο τελικός προορισμός του πλοίου, το οποίο ξεκίνησε από την Γεωργία το 2013, ήταν λιμάνι της Μοζαμβίκης, ωστόσο λόγω τεχνικού προβλήματος αυτό κατέπλευσε στο λιμάνι της Βηρυτού.

Μετά από διαδικαστικές διαμάχες, το πλοίο έμεινε παροπλισμένο στο λιμάνι και το φορτίο του με τους σχεδόν τρεις χιλιάδες τόνους νιτρικής αμμωνίας, ξεφορτώθηκε τελικά σε αποθήκη του λιμανιού.

Το τετραμελές πλήρωμα ήθελε να εγκαταλείψει το πλοίο, ωστόσο οι Αρχές του Λιβάνου δεν τους το επέτρεψαν, αφού σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να το συγκεκριμένο πλοίο να παραμείνει ακυβέρνητο εντός του λιμανιού.
 
Μάλιστα το πλήρωμα κατήγγειλε ότι έμεινε απλήρωτο και χωρίς προμήθειες για χρόνια. Στόχος των Αρχών του Λιβάνου ήταν να δημοπρατήσουν το καράβι ώστε αυτό να φύγει από το λιμάνι της Βηρυτού.
 
Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, ο Ρώσος ιδιοκτήτης είναι διευθυντής ναυτιλιακής εταιρείας, με έδρα τη χώρα μας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας κήρυξε πτώχευσή και δήλωσε στις Αρχές του Λιβάνου πως δεν ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο σκάφος.

reporter.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: