ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ κ. ΠΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ

Συνάντηση το πρωί της Δευτέρας 03 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ.Κουφίδη Ιωάννη, με τον βουλευτή Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολο, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο του νομού και τα προβλήματα που προέκυψαν με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων τονίστηκε, ότι με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις τουριστικές επιχειρήσεις και των μέτρων  που εφαρμόζονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης ελέγχου μετάδοσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID -19 στις πύλες εισόδου της χώρας μας, και ιδιαίτερα στο τελωνείο Προμαχώνα που είναι και η μοναδική πύλη εισόδου οδικού τουρισμού των Βαλκάνιων επισκεπτών μας, έχουν πληγεί όχι μόνο οι τουριστικές επιχειρήσεις του νομού μας , αλλά σχεδόν όλες οι οικονομικές του δραστηριότητες, και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.   

Προκειμένου να  αντιμετωπιστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα διαμορφωθεί από το φθινόπωρο, επισημάνθηκε από κοινού, πως είναι απαραίτητο να παρθούν οριζόντια μέτρα για την αντιμετώπισή της. Επεσήμαναν ότι είναι αναγκαίο να ρυθμιστούν  άμεσα  οι διαδικασίες πληρωμών των οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων από το καλοκαίρι του 2021, δεδομένης της σημαντικής πτώσης στον τουρισμό στον νομό μας που άγγιξε το 85%, ενώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το 55%.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για  το θέμα της μετάκλησης των εργατών γης από τρίτες χώρες για τη συγκομιδή της επιτραπέζιας ελιάς στη Χαλκιδική και στον κοινό συντονισμό των δράσεων και των ενεργειών για την άμεση επίλυση αυτού του προβλήματος .

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ότι η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και επιβεβαίωσαν  την πρόθεσή τους για την συνέχιση της πολλή καλής συνεργασίας μεταξύ τους.

Ο κ. Κουφίδης ευχαρίστησε τον κ. Πάνα για την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο της Χαλκιδικής και την πρόθεσή του να ενημερωθεί για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της, ενώ ο  κ. Πάνας ανέφερε σχετικά : «Στόχος της μετέπειτα συνεργασίας μας με το Επιμελητήριο είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να στηριχθεί η τοπική αγορά, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, που δοκιμάζονται φέτος σε όλα τα επίπεδα, λόγω των συνεχών προβλημάτων που προκύπτουν ενόψει και του δεύτερου κύματος της πανδημίας.»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: