Απόπειρα απάτης σε βάρος επιχειρηματία στο Νομό Χαλκιδικής

Ενημέρωση από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής για περιπτώσεις οικονομικής απάτης σε βάρος επιχειρηματιών του Νομού Χαλκιδικής.

Κατόπιν ενημέρωσης που λάβαμε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού Χαλκιδικής, πληροφορούμε τα μέλη μας ότι πρόσφατα έλαβε χώρα στην περιοχή Χαλκιδικής απόπειρα απάτης σε βάρος επιχειρηματία (ιδιοκτήτη εστιατορίου) αλλά και τετελεσμένη πανομοιότυπη περίπτωση κατά το παρελθόν, με την ακόλουθη μέθοδο:
Δράστης προσποιούμενος ευυπόληπτο άτομο (ιατρός και στις δύο περιπτώσεις) προσπαθεί να πείσει το θύμα/επιχειρηματία ότι προτίθεται να διοργανώσει δεξίωση μεγάλου οικονομικού κόστους στο κατάστημά του, πλην όμως ο δράστης θέλει δήθεν να «προμηθεύσει» ο ίδιος τις φιάλες ποτών στο κατάστημα με το πρόσχημα ότι μέσω μεσάζοντα τις αγοράζει σε συμφερότερη τιμή κ.λπ.
Κατόπιν επανειλημμένων συνομιλιών (ιδιαίτερα φορτικός) κατορθώνει να πείσει το θύμα να μεταβεί στο πλησιέστερο υποκατάστημα ΕΛΤΑ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής/παραλαβής των φιαλών, και τελικά το θύμα να αποστείλει σε τρίτο άτομο (τον υποτιθέμενο «μεσάζοντα») χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην προμήθεια των ποτών, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικής επιταγής. Ακολούθως, αφού αποσταλεί το ποσό, ο δράστης διακόπτει κάθε επικοινωνία με το θύμα.
Μάλιστα, στη μία περίπτωση ο δράστης αιτήθηκε από το υποψήφιο θύμα να του χορηγήσει τον αριθμό IBAN και τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο) για να προχωρήσει σε δήθεν κατάθεση προκαταβολής για την κράτηση, ενώ στην έτερη περίπτωση είχε ιδιαίτερη γνώση για προσωπικά στοιχεία του θύματος (μικρό όνομα, οικογενειακή κατάσταση, κ.λπ.).
Παρακαλούμε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Εφημερίδα Κασσάνδρας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: