Δίχρονη Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, εκτός ενός Δήμου που αιτήθηκε την εξαίρεση.

Μετά από μία γιγαντιαία προσπάθεια πολλών μηνών όλα τα νήπια και προνήπια της Κεντρικής Μακεδονίας απορροφήθηκαν από τις υφιστάμενες δομές. Περίπου 9.000 νήπια και προνήπια στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου, και συνολικά περί τις 27.000 σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται στις δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Έγιναν αγωνιώδεις και συγκλονιστικές προσπάθειες για να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της Κεντρικής Μακεδονίας  δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΥΠΑΙΘ για την αμέριστη συμβολή του στον  αγώνα  αυτό, όλους τους Δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας  και  τους συνεργάτες τους, καθώς και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη στήριξη που παρείχαν, την άριστη συνεργασία μας και την προσπάθεια που κατέβαλαν υπερβάλλοντας εαυτούς, για την υλοποίηση του απίστευτα μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε όλα τα νήπια και προνήπια να συμπεριληφθούν στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης και να στεγαστούν προσωρινά σε κατάλληλες αίθουσες μέχρι την οριστική διάθεση των επιπλέον απαιτούμενων αιθουσών εκ μέρους των αρμοδίων Δήμων.

Όταν οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες η δυναμική και η αποτελεσματικότητά μας πολλαπλασιάζονται. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα στο πλαίσιο της αναβάθμισης της Παιδείας και της Εκπαίδευσής μας, προσφέροντας καλύτερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον των παιδιών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: