Δωρεάν οι μάσκες για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία στην Χαλκιδική 15.103 μαθητές θα ενισχυθούν

ΔΩΡΕΑΝ φαίνεται πως θα είναι τελικά η παροχή μασκών σε όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων. Μάλιστα η ενίσχυση θα έρθει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ενώ χρήματα θα έρθουν και από την Κυβέρνηση για παγούρια. Κάθε μαθητής θα λάβει δυο βαμβακερές μάσκες. Συνολικά στην Χαλκιδική θα ενισχυθούν 15.103 μαθητές όλων τα βαθμίδων.

Ειδικότερα στον Δήμο Πολύγυρου υπάρχουν 2.936 μαθητές. Στον Δήμο Νέας Προποντίδας 5.485, στον Δήμο Αριστοτέλη 2.226, στον Δήμο Σιθωνίας 1.755 και στον Δήμο Κασσάνδρας 2.701μαθητές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών, προετοιμαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης». Πρόσθεσε πως θα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν αναφέρθηκε αν αυτό αφορά και τους εκπαιδευτικούς.

Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική μόνο μέσα στις τάξεις Επίσης, νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ξεκαθάρισε ότι «η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς χώρους, θα είναι αναγκαία μόνο αν υπάρχει συνωστισμός.

Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και αποκάλυψε ότι οι μαθητές δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους.

Δηλαδή, στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους.

Η εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής 

Απάντηση