Καλοκαιρία γενικά αναμένεται το Σαββατοκύριακο στο νομό Χαλκιδικής.

Καλοκαιρία γενικά αναμένεται το Σαββατοκύριακο ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού.


Αύριο Παρασκευή θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα στην δυτική Χαλκιδική και Κασσάνδρα γύρω στα 5 μποφόρ το πολύ 6 στα ανοικτά με εξασθένιση αργά το βράδυ οπότε υπολογίστε κυματισμό σε αυτές τις περιοχές.


Το Σάββατο ο καιρός θα συνεχίσει καλοκαιρινός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού χωρίς άλλη σημασία όμως.


Οι άνεμοι το Σάββατο θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ τοπικά στην ανατολική και νότια Χαλκιδική και υπολογίζουμε κυματισμό το Σάββατο σε αυτά τα τμήματα.


Την Κυριακή οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι.
Η θερμοκρασία Σάββατο και Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ορεινά του νομού όπου θα έχει δροσιά με 26 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία ενώ στα παραθαλάσσια γύρω στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο.


Θερμοκρασία θάλασσας στην επιφάνεια γύρω στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο.
Στην Σιθωνία όπου θα διεξαχθούν ιστιοπλοϊκοί αγώνες το Σάββατο θα φυσούν ανατολικοί -βορειοανατολικοί άνεμοι γυρω στα 5 μποφόρ και τοπικά 6 στα ανοικτά του Αγίου όρους ενώ την Κυριακή οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι.


Τέλος την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλοκαιρινό καιρό τουλάχιστον ως την τετάρτη.

‎Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: