Ένα “εμπνευσμένο” σχέδιο για την αποδόμηση και την καταστροφή του τουρισμού στη Χαλκιδική

Φέτος το καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες (και όσιο μάρτυρες…) των σκανδαλωδών ενεργειών για τη διάλυση του τουρισμού στη Χαλκιδική, από μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να πατάξει κάθε προσπάθεια για την οικονομική επιβίωση των επιχειρηματιών, των μικρο επαγγελματιών και των εργαζομένων του τόπου μας.

Αφού καθυστέρησαν πολύ να εκδώσουν τα (γεμάτα αντιφάσεις) υγειονομικά πρωτόκολλα, διέλυσαν τον οδικό τουρισμό με το αρχικό κλείσιμο των συνόρων, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι η Χαλκιδική στηρίζεται σε αυτόν, σκανδαλωδώς ευνόησαν τον αεροπορικό τουρισμό, κρύβοντας το προφανές, ότι ο οδικός τουρισμός είναι ασφαλέστερος του αεροπορικού, διότι αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε μία ανήκουστη και ακραία απόφαση: να κλείσουν τα νυχτερινά μαγαζιά, από το φόβο της εξάπλωσης του ιού, βρίσκοντας γελοία αφορμή ένα …πάρτυ στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, που εξαιτίας του – είπαν – ευνοήθηκε η εξάπλωση του COVID-19… (μόλις προχθές όμως, μάθαμε για γάμο με 200 προσκεκλημένους χωρίς μάσκες, στη Β. Χαλκιδική, μεταξύ των οποίων πολλοί επίσημοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αστυνομικοί κλπ!!!).

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε όταν αποφάνθηκαν ότι τα κρούσματα της επιδημίας ήταν τόσα πολλά, χωρίς να είναι καν επιβεβαιωμένα, ώστε όλος ο κόσμος έπρεπε να … μασκαρευτει και να μπει η Χαλκιδική σε καραντίνα, συγκρίνοντάς μας με το μικρό νησί της Μυκόνου.

Έτσι, με δύο τρεις κινήσεις, έβγαλαν οριστικά τη Χαλκιδική από το τουριστικό ρεύμα. Συμπερασματικά, τώρα που διανύσαμε και περατώσαμε την καλοκαιρινή περίοδο έστω και μετ’ ́εμποδίων, αντιλαμβανόμαστε πως το “χτύπημα” που δέχθηκε η Χαλκιδική, θα έχει τεράστιες και καταστροφικές συνέπειες.

Ειδικότερα στους απλούς εργαζομένους και στους επιχειρηματίες που συναγωνίζονται επάξια μέχρι σήμερα τα μεγάλα κατεστημένα του τουρισμού, σ’ αυτούς που ανέδειξαν την Χαλκιδική σαν ένα εξίσου ελκυστικό προορισμό με πολλά μέρη της Νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Έτσι λοιπόν, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα και … ειρηνικά, η κυβέρνηση εγκλημάτισε ως προς την τουριστική πρόοδο της Χαλκιδικής, κι ας αντιδράσαμε έγκαιρα μαζί με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, που όμως δεν εισακουστήκαμε.

Καλυπτόμενοι από τη δήθεν δικαιολογία για το γενικότερο καλό και τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση της ΝΔ εργάστηκε με προσήλωση για την καταστροφή του Βορειοελλαδικού τουρισμού και “φεῦ “ το πέτυχε!!!.

Γεώργιος Κουτλιάνης – Συντονιστής Τμήματος Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Χαλκιδικής 4/9/2020

Η εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής 

Απάντηση