3 κρούσματα ανακοίνωσε το Υγιαίνειν Σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο στην Χαλκιδική

Σημαντική ενημέρωση από το Υγιαίνειν για την COVID-19 κατάσταση στην περιοχή μας. 

Η διοίκηση του Υγιαίνειν και ο Ιατρός Σαραφιανός Περικλής θεωρούμε υποχρέωσή μας, με βάση τα δεδομένα του Κέντρου μας, να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για τα εξής:

1. Από τη μέχρι τώρα δειγματοληψία στο Κέντρο μας, ως μέλη της επίσημης λίστας του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής με τη συγκεκριμένη δυνατότητα, έχουν επιβεβαιωθεί με Μοριακό Έλεγχο 3 συμπολίτες μας θετικοί στο νέο κορωνοιο  SARS-COV-2

Για όλους κινητοποιήθηκε άμεσα η νόμιμη διαδικασία, ώστε κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας να διενεργήσουν την προβλεπόμενη διερεύνηση, ιχνηλάτηση, τη δωρεάν διεξαγωγή μοριακών ελέγχων σε όσους υποδείχτηκαν ως στενές επαφές και την επιβολή υποχρεωτικής κατ’ οίκον απομόνωσης.
Κανείς, ευτυχώς, δε νοσεί σοβαρά, μάλιστα ο ένας είναι εντελώς ασυμπτωματικός. Σε όλους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και ομαλή απαλλαγή από τον ιό και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Θέτουμε τις υπηρεσίες και τις ιατρικές μας γνώσεις στη διάθεσή τους για όποια παρακολούθηση και ιατρική συμβουλευτική χρειαστούν στο εξής.
Επειδή είναι πολύ εύκολο να βρεθεί ο καθένας στη θέση τους, ας μην αντιγράφουμε συμπεριφορές που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Ας επιδείξουμε στοιχειώδη ωριμότητα που απαιτούν οι σύγχρονες εποχές και, γιατί όχι, ας οικοδομήσουμε εμείς πρώτοι το ιδανικό γι’ αυτούς κοινωνικό περιβάλλον.
Άλλωστε οι ίδιοι μας έκαναν τη χάρη και ανέλαβαν στο έπακρο την ατομική τους ευθύνη: δεν υποτίμησαν συμπτώματα ή καταστάσεις που τους έφεραν κοντά στον ιό, υποβλήθηκαν στις αναγκαίες εξετάσεις, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ιατρών και της πολιτείας για την προστασία όλων μας, μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία των συμπτωμάτων και της περιπέτειάς τους και, αδιαμφισβήτητα αυτοί πρώτοι μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι μπορούμε και πρέπει να συνυπάρξουμε με τον ιό, έως ότου η επιστήμη τον καταπολεμήσει οριστικά. Αξίζει να τους το αναγνωρίσουμε…

2. Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τη διεξαγωγή  Μοριακών Ελέγχων (PCR) και για τα διαπιστευμένα / πιστοποιημένα εργαστήρια, θέτουμε σε γνώση όλων σας ότι το Κέντρο μας προέβη σε συνεργασία με τον όμιλο EuroGenetica M.S.A, με πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων και των πιστοποιήσεων των συνεργατών μας. Πρόκειται για έναν από τους τρεις ομίλους που έχουν αναλάβει επίσημα από τον ΕΟΔΥ την Επιτήρηση της νόσου COVID-19 στη Βόρεια Ελλάδα! Θεωρείται ένα από τα επίσημα Κέντρα Αναφοράς για το νέο κορωνοιο, συλλέγοντας και αναλύοντας με τη μέθοδο RT- PCR χιλιάδες δείγματα όλες τις μέρες της εβδομάδας, για λογαριασμό του ΕΟΔΥ και των ιδιωτών συνεργατών της, από όλες τις πύλες εισόδου και τις περιοχές της χώρας μας άνωθεν της Θεσσαλίας.
Στο site της εταιρείας www.Eurogenetica.gr μπορεί ο καθένας να περιηγηθεί,ενω οι επιστημονικά υπεύθυνοι προ(σ)καλούν όποιον επιθυμεί να τον διαβεβαιβώσουν εγκυρότατα, με πλήρη διαπιστευτήρια, για τα προαναφερθέντα, χωρίς να απαιτείται άσκοπη αναζήτηση σε μη επικαιροποιημένα sites.

Ως εκ τούτου, με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του, το Ιατρικό Κέντρο Υγιαίνειν δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στους όρους Ποιότητα και Αξιοπιστία ούτε στο ευαίσθητο θέμα της ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού και στην περαιτέρω διαχείρισή του. Το έμπειρο προσωπικό μας δίνει τον καλύτερο εαυτό του, υπό τις συνεχείς οδηγίες μας, σε όλα τα επίπεδα της σύνθετης διαδικασίας λήψης ιατρικού κι επιδημιολογικού ιστορικού, εφαρμογής Μέτρων Ατομικής Προστασίας, δειγματοληψίας, επεξεργασίας και διακίνησης των δειγμάτων, τηλεφωνικής και ψηφιακής ενημέρωσης και παράδοσης αποτελεσμάτων, κινητοποίησης των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ περιστατικού, όπως ακριβώς διεκπεραιώθηκε στις τρεις περιπτώσεις που προαναφέραμε.

3. Σε μια εποχή που η κοινωνία μας κινδυνεύει να διαχωριστεί σε COVID και ΝΟΝ-COVID, που η ακραία ανελέητη παραπληροφόρηση απειλεί να εκτοπίσει την επιστημονική προσέγγιση, ως επιστημονική ομάδα δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία ανούσια αντιπαράθεση με φοντο διχαστικά διλήμματα
-σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του ιού και της νόσου που προκαλεί
-σχετικά με τα οφέλη ή όχι της χρήσης μάσκας και της τήρησης των υπολοίπων μέσων προστασίας
-σχετικά με τη “γνησιότητα” των Θετικών ή Αρνητικών τεστ και το “μέγεθος” της πιστοποίησης άλλων εργαστήριων, ιδίως μετά τις διασταυρώσεις συγκεκριμένων δειγμάτων σε Νοσοκομεία Αναφοράς που μας δικαιώνουν.

Πρόθεσή μας δεν είναι να ακυρώσουμε και να ανταγωνιστούμε κανέναν.

Αγωνιζόμαστε διαρκώς για παροχή όλο και περισσότερων , υψηλού επιπέδου, υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον ευλογημένο τόπο μας.
Σταθερό μας δόγμα ήταν, και παραμένει ακόμη πιο επίκαιρο, ότι η συνεργασία όλων μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Επαγγελματίες Υγείας όλων των ειδικοτήτων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτικοί, γονείς, υπόλοιποι επαγγελματίες ας στρατευτούμε όλοι μαζί για έναν και μοναδικό σκοπό: να προασπίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία όλων μας, αλλά ιδιαίτερα των ευπαθών συμπολιτών μας, αναχαιτίζοντας το ρυθμό εξάπλωσης του ιού, που ήδη επισκέφτηκε και την ευρύτερη περιοχή μας. Με γόνιμο διάλογο, με εποικοδομητικές διαφωνίες, με γνώμονα πάντα τις τεκμηριωμένες οδηγίες που εκπονούν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς κι εφαρμόζει συντεταγμένα η πολιτεία, ας βοηθήσουμε όλοι μας να σταθεί η τοπική κοινωνία μας όρθια σε υγειονομικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό και κυρίως…ανθρώπινο επίπεδο.

Παραμένουμε στη διάθεσή όλων σας 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: