ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής με τους Προέδρους, τα συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με Φορείς και Συλλόγους της Στρατονίκης, του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας.

Συγκεκριμένα, στη Στρατονίκη τη συζήτηση απασχόλησε το έντονο πρόβλημα των ρωγματώσεων των κατοικιών της περιοχής και η άμεση ανάγκη λήψης σαφών πορισμάτων από τις έρευνες , που έχουν δρομολογηθεί από Ε.Α.Γ.Μ.Ε. με την επίβλεψη του Α.Π.Θ. και άλλων φορέων.

Παράλληλα, εκφράστηκε η αγωνία των κατοίκων  εν όψει του  νέου επενδυτικού σχεδίου και της νέας σύμβαση των Μεταλλείων πριν την κατάθεση προς κύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τονίστηκε επίσης, η αναγκαιότητα εναλλακτικής ανάπτυξης της Στρατονίκης, όπως ο τουρισμός, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η αξιοποίηση του πέτρινου Δημοτικού Διδακτηρίου της Στρατονίκης ως Πολυλειτουργικού  Κέντρου Αριστοτελικής Εκπαίδευσης.

Με τον Πρόεδρο, την Τοπική Κοινότητα και τους Φορείς του Στρατονίου ο Βουλευτής συζήτησε την αναγκαιότητα αποκατάστασης και αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, ενώ τονίστηκε επίσης, πως είναι απαραίτητη η ενημέρωση των κατοίκων του Στρατονίου για το νέο επενδυτικό σχέδιο των Μεταλλείων και η διασφάλιση της ευρύτερης περιοχής.

Στην Ολυμπιάδα η συζήτηση με το Βουλευτή επικεντρώθηκε  στην εξέλιξη της πορείας των αντιπλημμυρικών έργων και εκφράστηκε η αγωνία της Τοπικής Κοινότητας και των κατοίκων για την υλοποίηση τους. Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για τις Κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις σχετικές την επίσπευση των ενεργειών για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: