Εωθινό στην Αρναία την 28η Οκτωβρίου (βίντεο)

Καθώς οι παρελάσεις έχουν ματαιωθεί στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε εδώ μια από εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου η οποία πραγματοποιούταν στην Αρναία απο την φιλαρμονική και ειναι το εωθινό.

Το έθιμο «Εωθινό» κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου είναι πολύ παλιό και τα τελευταία χρόνια αναβιώνεται από την Φιλαρμονική της Αρναίας Το εορταστικό ξύπνημα, το «εωθινό», γινόταν ανήμερα της 28ης Οκτωμβριου το πρωί στις 5 η ώρα, όπου παλιά συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Παρήλαυναν ψάλλοντας εμβατήρια και θρησκευτικούς ύμνους για να γιορταστεί ο ξεσηκωμός για την Απελευθέρωση του Γένους.

Από το 1978 μέχρι σήμερα, δάσκαλος – μαέστρος είναι ο καθηγητής Μουσικής κ. Βασίλειος Κοκκαλιάρης. Η αγάπη των μελών και των εκάστοτε αρχιμουσικών για την μουσική είναι πολύ μεγάλη γεγονός που κατέστησε την Φιλαρμονική θεσμό για την Αρναία και συμβάλλει στην μουσική αισθητική και καλλιέργεια του τόπου καθώς και στην δημιουργική απασχόληση των νέων.

Ας βάλουμε όλοι μαζί στόχο να ξεπεράσουμε την πρωτοφανή αυτή απειλή με ενότητα και αυτοπειθαρχία, ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με όλη την επιβαλλόμενη λαμπρότητα.

Εωθινό στην Αρναία 28η Οκτωβρίου 2018 (βίντεο)

Εωθινό στην Αρναία 28η Οκτωβρίου 2017

Εωθινό στην Αρναία 28η Οκτωβρίου 2016

Εωθινό στην Αρναία 28η Οκτωβρίου 2015 (βίντεο φώτο)

Εωθινό στην Αρναία 28η Οκτωβρίου 2013 (βίντεο- εικόνες)

Εωθινό και φέτος στην Αρναία 28/10/2012 (βίντεο – Φωτο)

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: