Μήνυμα του Δημάρχου Μανώλη Καρρά για την 28η Οκτωβρίου

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έμεινε στην ιστορία ως η μεγάλη ημέρα της άρνησης στον φασισμό και στην υποταγή.
Αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Έθνους μας και κατέχει περίοπτη θέση στη συλλογική εθνική μας μνήμη.

80 χρόνια πριν, με ελάχιστα εφόδια και εξοπλισμό, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, λίγοι αριθμητικά απέναντι σε πολλούς, οι πρόγονοί μας ύψωσαν το ανάστημά τους, αγωνίστηκαν για την προάσπιση της ελευθερίας μας και τη διατήρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Πολέμησαν με αυτοθυσία για αγαθά αδιαπραγμάτευτα, που η ιστορία επιτάσσει να προασπιστούμε κι εμείς σήμερα με όλες τις δυνάμεις μας. Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να αξιοποιήσουμε το παράδειγμά τους, καθώς η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η ανιδιοτέλεια και η φιλοπατρία σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης οφείλουμε να παραμείνουν θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας. Ο αγώνας μας απέναντι σε κάθε απειλή πρέπει να είναι αποφασιστικός, να είναι αγώνας αντίστασης σε κάθε μορφής υποταγή.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί αναμφισβήτητα για όλους εμάς ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης πατρίδας. Ας αντλήσουμε όλοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον από τη δύναμη της ενότητας και της ομοψυχίας, που μας υπέδειξαν και απέδειξαν οι ήρωες του ’40.

Χρόνια πολλά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: