«ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ».

Επανέρχεται ο Βουλευτής Χαλκιδικής Απ.Πάνας-έπειτα από την υπ.αριθ.πρωτ.: 8020/08-07-2020 Ερώτησή του-στο αίτημα ένταξης των ελάτων του Ταξιάρχη στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με Επιστολή την οποία απευθύνει προς  τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα.

Στη νέα του παρέμβαση ο Βουλευτής τονίζει, πως η παραγωγή ελάτων στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής καλύπτει τις ανάγκες σε χριστουγεννιάτικά έλατα όλης της χώρας αλλά τον τελευταίο χρόνο βίωσε επανειλημμένα καταστροφές λόγω παγετού και χαλαζόπτωσης. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει οι καλλιέργειες να ενταχθούν έκτακτα  στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Οι συνεχείς καταστροφές καλλιεργειών του ελάτου στον Ταξιάρχη από φυσικά αίτια έχουν προκαλέσει οικονομική αστάθεια στους παραγωγούς πλήττοντας σημαντικά το εισόδημά τους, καθώς οι περισσότεροι έχουν ως μοναδική ασχολία την παραγωγή ελάτων. Για το λόγο αυτό, έπειτα από σχετική Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέρχομαι στο εν λόγω ζήτημα με νέο αίτημα  ζητώντας από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δρομολογήσει άμεσα την έκτακτη ένταξη του ελάτου στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις ώστε να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό αποφεύγοντας τον οικονομικό μαρασμό του κλάδου τους».

Το ακριβές κείμενο της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ έχει ως εξής :

                                                                                                         Χαλκιδική 20/10 /2020

                                                                           ΠΡΟΣ: -Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Λυκουρέντζο                   

                                                                                         Ανδρέα

                                                                            ΚΟΙΝ:-Πρόεδρο και μέλη Τοπικής

                                                                                         Κοινότητας Ταξιάρχη

Θέμα: «Αίτημα ένταξης ελάτων Ταξιάρχη Χαλκιδικής στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ»

Αξιότιμε κ. Λυκουρέντζο

Είναι γνωστή σε όλη την επικράτεια η παραγωγή ελάτων στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, παραγωγή που καλύπτει τις ανάγκες σε χριστουγεννιάτικά έλατα όλης της χώρας.

Επίσης είναι γνωστό, πως η Χαλκιδική, βίωσε επανειλημμένα καταστροφές λόγω παγετού και χαλαζόπτωσης, που επηρέασαν σημαντικά και τις καλλιέργειες των  παραγωγών των χριστουγεννιάτικων δέντρων του Ταξιάρχη.

Το έλατο δυστυχώς παρόλα αυτά, δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία κι έτσι μένουν ακάλυπτοι και καταστρέφονται δραματικά χιλιάδες παραγωγοί, που βιοπορίζονται από την καλλιέργεια ελάτου.

Για τους παραπάνω λόγους ζητώ να επιληφθείτε του θέματος και να προωθήσετε το δίκαιο αίτημα των παραγωγών του Ταξιάρχη, που βρίσκονται σε αδιέξοδο και χάνουν την παραγωγή τους, για να ενταχθεί το έλατο στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις που αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.

                                                                                                         Με τιμή

                                                                                               ΠΑΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

                                                                                               Βουλευτής Χαλκιδικής

                                                                                                 ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: