Ο χαλκιδικιώτης επιχειρηματίας Νίκος Τσερκεζίδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό κύριο Νικόλαο Ταγαρά

Μία νέα σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων ελαιοτριβείων, βιολογικών καθαρισμών και κομποστοποίησης παίρνει σάρκα και οστά στη Χαλκιδική.

Ο επιχειρηματίας Νίκος Τσερκερίδης εκπρόσωπος της εταιρίας Recycle Greece Tserkezidis, είχε συνάντηση την Τρίτη με τον  Υφυπουργό κύριο Νικόλαο Ταγαρά, σε συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψής του στον Υπουργό κ.Χατζηδάκη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό θέμα.

Συγχρόνως ο κ.Τσερκεζίδης τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν το νομό σε σχέση με  το περιβάλλον, αλλά και την ιδιαίτερη επιχειρηματική και τουριστική δυναμική που παρουσιάζει.

Σε δήλωσή του ο κ.Τσερκεζίδης τόνισε:

 «Τα Υγρά Απόβλητα Ελαιοτριβείου, θεωρούνται ρύποι με ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας του υψηλού οργανικού τους φορτίου και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φαινολικές ενώσεις. Το πρόβλημα επεξεργασίας και τελικής διάθεσης αυτών των αποβλήτων εντείνεται και από την εποχιακή παραγωγή τους με σχετικά υψηλούς ρυθμούς. Επιπλέον, στις φαινολικές ενώσεις έχει αποδοθεί πληθώρα επιβλαβών επιπτώσεων τόσο στην ανθρώπινη υγεία όσο και στο περιβάλλον.

Με τη νέα αυτή επένδυση της εταιρίας μας προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ (3.000.000€) που θα είναι έτοιμη το πρώτο τρίμηνο του 2021 ευελπιστούμε να δώσουμε μία οριστική και οικονομική λύση στο θέμα των συγκεκριμένων λυμάτων».

Ο κ. Ταγαράς δεσμεύτηκε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα παρακολουθήσουν επισταμένως αυτά τα ζητήματα και ο ίδιος θα το παρακολουθήσει προσωπικά δίνοντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: