« ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠ.ΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΓΜΑΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ»

Ερώτηση κατέθεσε Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ.Κωστή Χατζηδάκη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, που αφορά τις ρωγματώσεις των οικιών και των κτιρίων που παρατηρούνται στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής στην Ερώτηση εκτός του ότι επισημαίνει το πρόβλημα της Στρατονίκης καθώς πολλές οικίες και δημόσια κτίρια στην περιοχή, παρουσιάζουν σε μεγάλη κλίμακα ρωγμές καθιστώντας την καθημερινότητα των κατοίκων επικίνδυνη, τονίζει πως δεν έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια τα αίτια που το προκαλούν, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Αριστοτέλη, της Τοπικής Κοινότητας και Φορέων της περιοχής.
Παράλληλα αναφέρει, πως σύμφωνα με τους κατοίκους της Στρατονίκης οι δύο μελέτες που έχουν διενεργηθεί από το Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (πρώην ΙΓΜΕ) το 2008 και 2018 δεν δίνουν σαφή απάντηση στο πάγιο ερώτημα για τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος των ρωγματώσεων των σπιτιών.
Ο κ.Πάνας σημειώνει : « Το ζήτημα των ρωγματώσεων των οικιών και των κτιρίων της Στρατονίκης είναι ένα πολυετές πρόβλημα  που πρέπει να επιλυθεί καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της Στρατονίκης. Με την κοινοβουλευτική μου παρέμβαση ζητώ από τους αρμόδιους Υπουργούς να δοθεί άμεσα σαφής απάντηση για τη ζήτημα των ρωγματώσεων και να γίνουν περαιτέρω έλεγχοι για τη δημιουργία εμπεριστατωμένης εικόνας για την περιοχή.»

Το ακριβές κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :  – Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ.Κωστή Χατζηδάκη
                                                     -Υποδομών και Μεταφορών κ.  Κώστα Αχ. Καραμανλή

ΘΕΜΑ: « Επικίνδυνες οι ρωγματώσεις των οικιών και των κτιρίων στη Στρατονίκη Χαλκιδικής »


Κύριοι Υπουργοί
Το ζήτημα των ρωγματώσεων των οικιών στη Στρατονίκη Χαλκιδικής αποτελεί μια δύσκολη πραγματικότητα. Πολλές οικίες και δημόσια κτίρια στην περιοχή παρουσιάζουν σε μεγάλη κλίμακα ρωγμές καθιστώντας την καθημερινότητα των κατοίκων επικίνδυνη.
Παρά τις προσπάθειες του Δήμου Αριστοτέλη, της Τοπικής Κοινότητας και Φορέων της περιοχής δεν έχει προκύψει συγκεκριμένο και σαφές συμπέρασμα σχετικά µε τα αίτια που προκαλούν τα φαινόμενα των ρωγµατώσεων στον οικισμό Στρατονίκης.
Μάλιστα έχουν διενεργηθεί δύο μελέτες από το Ε.Α.Γ.Μ.Ε. (πρώην ΙΓΜΕ) και πιο συγκεκριμένα, η πρώτη µε θέμα «Γεωφυσική και Τεχνικογεωλογική μελέτη περιοχής Στρατονίκης-Σταγίρων» (έτος 2008) και η δεύτερη µε θέμα «Έκθεση Τεχνικογεωλογικής Αναγνώρισης Οικισμού Στρατονίκης» (έτος 2018) οι οποίες δεν δίνουν σαφή απάντηση στο πάγιο ερώτημα των κατοίκων για τον ακριβή εντοπισμό του προβλήματος των ρωγματώσεων των κτιρίων.
Επειδή πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση στους κατοίκους της περιοχής για το πολυετές αυτό πρόβλημα
Επειδή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των κατοίκων της Στρατονίκης
Επειδή πρέπει να γίνουν γνωστά τα σαφή πορίσματα των ερευνών που έχουν διενεργηθεί και να προκύψουν και περαιτέρω έλεγχοι
Ερωτάσθε κ. Υπουργοί :
1)Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να δοθεί σαφής απάντηση για τη ζήτημα των ρωγματώσεων των οικιών και των κτιρίων της Στρατονίκης στη Χαλκιδική;
2)Σκοπεύετε να προχωρήσετε και σε περαιτέρω ελέγχους στην περιοχή για τη δημιουργία  εμπεριστατωμένης εικόνας για τις ρωγματώσεις των κτιρίων της Στρατονίκης;
                                                                                           Ο ερωτών Βουλευτής Χαλκιδικής


                                                                                                         Πάνας Απόστολος

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: